Uppe i västerbotten

Nu är jag och besöker mina föräldrar en sväng och ska hjälpa min bror att flytta hemifrån  nu under helgen. Igår blev jag bjuden på teater och vi såg Ronny Eriksson, och snacka om det var skoj att se :)  

Sen har jag haft riktigt mycket kramper i magen sen 2 dagar tillbaka inget jag är super oroad över men eftersom man är gravid så tänker man ju lite extra. Jag har ju känt lillen sjukt mycket spelet igår på föreställningen han var helt vild i magen. Också måste jag säga att det är super skönt att vara hemma så man slipper hamma mitt i en jävla soppa, och alltid får man får någon sida även fast jag tamefan inte gjort ett skit. Börjar bli något less på det! Men va fan ska jag göra då?? Självklart vill jag finnas där och lyssna och stöta samtidigt som jag verkligen inte orkar hamna mitt i mellan allt jävla skit. GU va skönt att vara hemma men jag hoppas ändå på något sätt folk kan inse för jag har redan sagt att jag vill inte ha något med detta att göra.....

Jag känner bara nu att jag skulle kunna lämna Sundsvall, jag orkar inte mera jag är sååå less på hamna mellan dessa två parter...= /
Och ärligt hur lätt är det om ena sidan säger si och andra sidan säger så. Hur jag än tänker själv så väljer jag ju en sida även fast jag själv inte vill!

och så 2 bilder :)



Därinne bor en liten prins :)



ååh vilken vacker navel, haha usch hatar att man ser botten på den har aldrig sett den innan ;)

Vecka 20 - nu är halva gjord :)

Barnet:

Ditt lilla barn är ungefär 20 cm lång och väger runt 300 gram. Huvudets diameter är 43 mm. Hjärnan är inne i en intensiv utvecklingsperiod. Flera miljoner nervceller behövs för barnets motorik. Utvecklingen av nervbanorna resulterar i att barnet nu kan göra medvetna och mer koordinerade rörelser, som att suga på tummen och svälja fostervatten. Det är en medfödd reflex som är viktig för barnets överlevnad efter födelsen. Det övar sig inför den kommande amningen. Barnet simmar runt i nästan 1/2 liter fostervatten. Det sväljer hälften av denna mängd varje dygn och förnyar mängden genom att kissa ut det igen. Flera olika hudlager utvecklas och barnets hud tjocknar. Fosterfettet skyddar huden mot skavsår och hudsprickor. Barnets hjärta slår med mellan 110-160 slag i minuten.

Mamman:
Du har nu kommit precis halvvägs i din graviditet.
Livmoderns övre kant når till naveln. Är du trött kan en förklaring vara järnbrist. De flesta gravida behöver någon form av järntillskott från mitten av sin graviditet. Du har ökat din blodvolym med nästan 50%. Dessutom är det allt större barnets järnbehov mer påtagligt under den andra hälften av graviditeten.

Nu har du säkert känt din bebis röra på sig. Ibland kan det hända så mycket därinne att det är svårt att sova. Din bebis kommer att vara mycket aktiv de kommande tio veckorna, tills det börjar bli för trångt i livmodern. Snart väntar tillökning vilket för med sig stora förändringar.




      

Uppdaterar senare med magbilder

Vilken himla skoj dag :/

uuh, denna lördag blev inte riktigt vad man hade förväntat sig...nu är jag totalt jävla slut jag orkar verkligen inte höra mera dåligt på en och samma dag. Tur jag haft en bra dag med mig själv iaf annars hade jag nog inte orkat :)

Prata med mammsen, blir nog att åka hem på onsdag eftersom min lilla kusin Tove kommer på besök i veckan så jag hinner träffa henne, sen ska jag hjälpa bror min till helgen och flytta och få fint hemma :) Ska bli skönt att komma hem ett tag, har varit mycket på slutet med hur man mått och så, bara vila upp sig och bli pysslad om, är ju aldrig helt fel.

Idag på förmiddagen var vi även och träffa Melvin Tommys morbrors barn som är ca 6-7 veckor, vilken gullig liten sak. :) Men tyvärr så märkte jag mycket väl att han varit upp i stall eftersom hela ansiktet var rött och det är nu på kvällen det äntligen börja släppa. Och igår var vi och såg lets dance och när lammen tystnar hos Madde och Andreas och självklart träffa lilla Amanda :) Men hon sov ju mest vid den tiden men det var kul att träffa henne iaf den lilla stund hon var vaken ;)

Och Madde jag tror håret kommer/blev fint, jag brukar ha bra smak när det gäller brunfärger ;)

halsbränna :(

Ja nu har jag börja fått halsbränna varje kväll....uuusch :( Känns verkligen inge skoj och samarin biter inte på det heller bara i några minuter. Det ska verkligen inte vara lätt att vara gravid :/

Sen sitter man i samma tankar varje dag "vad ska man äta till middag?" igår vart det pasta ost och skinksås, och gott var det :) Idag tror jag det bara blir något lätt som våfflor eller pannkaka. Snacka om idétorka.

vecka 19 (igen)





jag vet hemsk bild, men kameran dog just så hann inte ta en ny!
   







Barnet:

Längden är ungefär 18 cm från huvud till stjärt. Vikten cirka 260 gram. Livet i livmodern är stillsamt men inte ljudlöst. Mellan vecka 18-20 utvecklas barnets hörsel. Det blir medveten om ljuden i dess omgivning. Det hör blod som strömmar genom kärl och navelsträngen, sin mammas hjärtslag och tarmbubbel. Mammans röst når också in i barnets tidiga medvetande. Det kan uppfatta vissa höga ljud som tränger igenom livmoderväggen. Tandanlagen är tydliga och från vecka 19 syns det att barnets fingrar har fått naglar.


Mamman:

Du blir fortare andfådd när du rör dig eller gymnastiserar och du orkar troligen inte lika mycket som du brukar. Det är naturligt eftersom du blir allt tyngre samtidigt som din blodvolym ökar. Hjärtat får jobba mer för att pumpa runt blodet. Lyssna till din kropp och anpassa träningen så att den inte gör ont eller ger dig obehagskänslor. Att du håller kroppen i form är av stor betydelse, inte bara för graviditeten i sig utan också inför den kommande förlossningen och småbarnsperioden. Är du van att träna kan du med fördel fortsätta under hela din graviditet. Är du ovan räcker regelbundna promenader långt. Kanske tycker du om att simma? Många kvinnor upplever att de har blivit lite rundare över höfterna. Vistas du mycket i solen bör du skydda din hud lite extra. Det är inte ovanligt med en viss typ av pigmentförändringar som gör att du blir fläckvis solbränd. Det kallas cloasma och är helt ofarligt, men det kan ta några år innan fläckarna i huden försvinner helt. Ledbanden som håller i livmodern får sträcka på sig allt mer. Det kan göra ont både i ljumskarna och i sidan, högre upp på magen. Ta en paus då och då. Sätt dig med benen högt eller lägg dig ner en stund för att lindra belastningen på ledband och ligament. Det är dessutom bra för dig att gå ner i varv en stund mitt på dagen. Du orkar bättre och din allt tyngre kropp mår bra av en stunds avslappning och vila.


Deppat :(

Fan va less jag är på vara sjuk :(  Men snart går det emot vår och då brukar det bli bättre med sjukdomar, så det är bara hålla tummarna :) var nära idag att ringa sjukhuset för be om inläggning kunde inte ens ta mig upp på toaletten bena bar mig ej, skit obehagligt. Nu ikväll känner jag mig lite piggare men totalt jävla slut i kroppen. Ska försöka peta i mig någon mat men bara som sagt vara uppe göra mig helt kallsvettig eftersom jag blir så andfådd :(

Jag växer på bredden :)

Min mage växer på bredden här är bild bevis ;) ser ut som jag lagt på mig 10 kg på magen *skrattar* ser så sjukt ut...och jag har inte lagt på mig ett gram har tappat 7 kg....

Mätte även magens omkrets...och den har ökat mellan 27-29 cm sedan ja jag var normal...Därför jag känner mig som en strandad valross...:P

   
vecka 10 


      
vecka 18 (17+4) (efter nytt BF)       

Fyfan

Ja enda jag kan säga är att idag när jag vakna, vakna jag upp med skräck eftersom det verkade som hela sängen var full i blod, okej så farligt var det väl kanske inte men det var väääldigt mycket blod. Min första tanke var ju ONEJ! Men när jag lugnat mig lite så upptäcker jag att det forsar blod från båda näsborrarna. Tog mig ca 20 min att få stopp på floden.

FAN detta är 3.de gången sen jag blev gravid som jag blivit sjuk, jag brukar aldrig nästan annars vara dålig vafan är detta??? blir något less :P

shoppat "lite"

Haha, nu har jag och Tommy shoppat en hel del och detta är iaf vad man kan kalla killkläder ;)




   

   

  
                                                                                                              
     

    

   
detta ska bli första plagget :)

     

 

Sen 2 sparkdräcker i storlek 62 köpte jag också eftersom det var bra pris :)

Vi väntar en liten prins :)


Här är våran lilla prins, japp vi väntar en pojke som beräknades komma 18 juli, så jag blev flyttad 7 dagar känns lite surt men tur tiden går rätt snabbt iaf :) Himla mysigt att se sitt barn sådär man har ju ingen susning hur allt är därinne i magen :) Och gisses vad han sparka och rörde sig och jag kände hela tiden när hon tryckte att den sparka i från och såg även samtidigt på skärmen :)


 


Vecka 19

Ultraljud om 1 dag, känns kul och spännande, och sen får vi se om vi får reda på könet annars blir det till sommaren. Jag vet som sagt inte själv vad jag tror, en känsla säger tjej en annan säger kille...hur fan ska man då veta ;)



Magen är super rund neråt och blir bara breddare och breddare..den vill inte växa så mycket utåt utan först åt sidorna :)

   






Barnet:

Längden är ungefär 18 cm från huvud till stjärt. Vikten cirka 260 gram. Livet i livmodern är stillsamt men inte ljudlöst. Mellan vecka 18-20 utvecklas barnets hörsel. Det blir medveten om ljuden i dess omgivning. Det hör blod som strömmar genom kärl och navelsträngen, sin mammas hjärtslag och tarmbubbel. Mammans röst når också in i barnets tidiga medvetande. Det kan uppfatta vissa höga ljud som tränger igenom livmoderväggen. Tandanlagen är tydliga och från vecka 19 syns det att barnets fingrar har fått naglar.


Mamman:

Du blir fortare andfådd när du rör dig eller gymnastiserar och du orkar troligen inte lika mycket som du brukar. Det är naturligt eftersom du blir allt tyngre samtidigt som din blodvolym ökar. Hjärtat får jobba mer för att pumpa runt blodet. Lyssna till din kropp och anpassa träningen så att den inte gör ont eller ger dig obehagskänslor. Att du håller kroppen i form är av stor betydelse, inte bara för graviditeten i sig utan också inför den kommande förlossningen och småbarnsperioden. Är du van att träna kan du med fördel fortsätta under hela din graviditet. Är du ovan räcker regelbundna promenader långt. Kanske tycker du om att simma? Många kvinnor upplever att de har blivit lite rundare över höfterna. Vistas du mycket i solen bör du skydda din hud lite extra. Det är inte ovanligt med en viss typ av pigmentförändringar som gör att du blir fläckvis solbränd. Det kallas cloasma och är helt ofarligt, men det kan ta några år innan fläckarna i huden försvinner helt. Ledbanden som håller i livmodern får sträcka på sig allt mer. Det kan göra ont både i ljumskarna och i sidan, högre upp på magen. Ta en paus då och då. Sätt dig med benen högt eller lägg dig ner en stund för att lindra belastningen på ledband och ligament. Det är dessutom bra för dig att gå ner i varv en stund mitt på dagen. Du orkar bättre och din allt tyngre kropp mår bra av en stunds avslappning och vila.


Lördag

Idag har jag inte gjort alltför mycket bara tagit det lugnt och ätit god mat :) Och gumman du ska veta du finns med mig i tankarna hela tiden, jag hoppas ni snart får eran lilla son/dotter och att du slipper ha ont.

Jag fick upptäcka att det inte alltid är lika mysigt att få sparkar av den här vilden jag har i magen, den sparka mig på blygbenet och det var inte så himla skönt...hehe...men man vet ju att den lever iaf :) Maria kände på magen men som vanligt blev den helt stilla hon försökte en bra stund, sen gick hon och satt sig igen och då sparka ju självklart den lilla busen *skrattar* Den verkar inte alls tycka om att bli hittad, jag får ju inte heller alltid känna den, men väldigt ofta iaf ;)

Kille eller Tjej?

Eftersom vi ska på Ultraljud på tisdag och förhoppningsviss får veta vad det är för kön på våran lilla skatt så gör jag en såna här :) Bara för skojs skull :)



Tecken

KilleTjejResultat
magens formtoppig utstående mage, syns ej bakifrånutbredd mage som även sätter sig på sidornatjej
pigmentrand på magenlång tydlig randingen randtjej/kille (har en jätte svag)
babyns hjärtfrekvensunder 140 slag/minutöver 140 slag/minuttjej
mammans skönhet under graviditetenbibehållen skönhetbebben tar mammans skönhet under graviditetentjej
halsbrännamycketlite eller ingentjej
babyn hickarlite eller intemycket-
babyn sparkarmycketlite mindrekille
på ultraljudsbildernahåller händer mellan benenhåller händerna någon annanstans-
urinvägsinfektioneringa eller fåmångakille
var i magen ligger babynligger högtligger lågt-
befruktningsdagenudda datumjämnt datumKille
blödande tandköttmindremycketTjej
utputande navelsenare under graviditetentidigt i graviditetenden har börja gå ut (vecka 18)
babyn sparkarmycket på höger sidamycket på vänster sidakille
mamman illamåendeinte eller litemycket, SKOJAR DU ELLER ?? Mår illa än (vecka 18)tjej
vid frågan: vad har du på händerna?handflatorna nedåthandflatorna uppåt-
mamman sugen påfettfrukttjej

Jag vill inte må dåligt mer....

Nu är jag less snart gått halva tiden och jag mår fortfarande dåligt...usch och fy...matlusten har börja komma tillbaka mer och mer men illamåendet har tyvärr stanna : ( Kommer jag få ha detta tills jag föder eller, jag börjar verkligen på att fundera. = / På morgonen börjar jag alltid med ett glas fil eftersom det lugnar min mage bra, sen efter 20-30 min äter jag 2-3 mackor och mjölk...sen till lunch blir det lite olika...på eftermiddagen försöker jag ta en macka ibland går det ibland inte...äter även frukt så mycket jag kan bara för få i mig något. På kvällen äter vi ju middag...så jag förstår inte varför jag mår illa längre jag äter ju bra nu....MEN är magen nöjd för det NEEEEEEEEEEEEEJ!

Lite tidigare idag tog jag iaf mig kraft och ork att gå ut en sväng med Mio, gick ner vid hamnen sedan och handla en leksak plus "vacker tass" som man sprutar på tassarna så de inte får snö som fastnar och ställer till problem, verkar funka ganska okej : ) Leksaken jag handla var en hamburgare som piper han blev helt kär : ) Tur man gick ut tidigt nu snöar det för fullt! Och jag mår illa som bara den men ska fan inte spy nå mer har just käkat!!

FYFAN!!!

Ja idag har jag varit den pinsamma :(
Åkte iväg och handla med Sussi, och jag kände redan när jag klev in i bilen att detta kommer sluta illa, men hur som helst så tänkte jag ja det kan ju gå över. Jag mådde nog illa i 1 timma sjukt illa, sedan så skulle vi handla på Maxi...då skrek jag åt henne stanna bilen jag springer ut skiter i att det kommer bilar och ställer mig och kalvar mitt i en snödriva, folk bara stirrar på mig som jag skulle ha något jäkla fel *skrattar* Till råga på allt så samtidigt som jag kräks börjar jag blöda näsblod så det var en flod av blod och spya som låg där i snödrivan. Jag kommer inte på någon bättre idé än stoppa näsan i snön för att stoppa blodet...nog lyckades jag stoppa blodet allt men när jag gick in på affären så bad jag om servetter och torkar bort det som vad jag tror finns kvar. Går in och handlar och frågar Sussi om jag har blod i ansiktet hon säger nej...efter jag handlat känner jag hur må illan kommer tillbaka så jag springer bort på toan och spyr ännu en gång...när jag sedan ska tvätta händerna ser jag att jag har blodfläkar i hela ansiktet. Jag gick omkring så inne på affären (normalt) Sedan åkte vi på Citygross, jag trycker i mig en banan i bilen och följer med in men hinner inte mer än springa ut IGEN och spy upp bananen utanför Citygross..folk titta och sucka åt mig...de trodde jag väl var bakis eller nåt....FYFAN vilken dag!!!! Jag ska aldrig mera handla :P

Detta är min vardag som gravid JIPPIE!!!

Så här har vi vagnen :)

Den finns ju inte här i Sundsvall än men mamma har just köpt den, och jag tycker den ser jätte fin och bra ut, så jag är väldigt tacksam att hon vill köpa oss en vagn. Tack snälla underbara mamma.
 

Lite bäbis saker :)

Som jag skrev tidigare så har Berit blivit klar med filten och jag tänkte jag skulle visa en bild av den :) Plus lite annat som vi handla för några dagar sen när vi var ute på Birsta.



   
En filt som vi handla på Ikea
 
En jätte söt barnbok :)
 
En liten leksam


Tommys köp av små strumpor
 
Ett par blålila stumpor
 
En leksak man kan hänga på vagnen

Filten som berit har stickat

Stopp i avloppet!!

Suck, vi har stopp i avloppet här hemma så nu har jag ringt och felanmält det och jag hoppas han kommer och fixar det, vattnet rinner så himla sakta så man är ju oroad för sätta på diskmaskinen....=/

Bara 8 dagar kvar innan UL  :) känns så spännande men ändå är man ju lite smått oroad att något ska vara fel...och hur man då ska kunna ta det. Men man får försöka att inte tänka på sånt, men det är svårt eftersom man vet ju att saker kan gå fel. Men jag hoppas verkligen att våran lilla skatt är frisk och vill visa om den är en liten pojke eller en liten flicka :)

Måste också tacka Berit min härliga granne som har stickat en jätte mysig barnfilt, ska ta bild på den sen den är så fin och mysig..Den tog nog en stund att sticka :)

Nä nu ska jag sätta på en tvätt och kolla runt lite om några serier har börja sändas än :)

magen i vecka 18

Något jag har märkt är att min mage lägger sig mer och mer på sidorna jag blir BREDDARE *skrattar*  och jag känner
själv hur jag känner magen långt ut på sidorna, så min mage verkar vilja växa på bredden förre den växer uppåt...*ler*

9 dagar innan vi får se våran lilla skatt, och jag hoppas verkligen vi får veta vad du är för en filur som vi kan börja pyssla för din ankomst senare i sommar :)



 


Vecka 18

Något jag har lagt märkte till som jag måste säga jag tycker är väldigt udda, men det måste vara något speciellt iaf. Varje gång jag lagar mat börjar bäbisen röra sig extra mycket, har hänt så flera dagar i rad nu och även igår när jag var på jobbet så vart den som en vilde därinne...och när jag jobba och hade mig då rörde den sig väldigt ofta.

Sen hade jag rast och jag gick hem och la mig och vila mellan timmarna och låg i sängen och halvsov och såg på tv, då jag fick en kraftig spark så jag rent nästan hoppa till, den gick då inte ta miste på vill jag lova. Så den lilla bäbisen jag har härinne är verkligen inte lugn, och inte på nätterna den lär ju hålla mig vaken när den blir starkare :P



Barnet
Nu är bebisen ungefär 14-16.5 centimeter lång från hjässa till rumpa och väger cirka 140-200 gram. Skelettet består mest att ännu mjukt och böjligt brosk, men det kommer att hårdna senare. En skyddande substans som kallas myelin börjar nu omsluta ryggmärgen.

Nu kan fostret höra! Benen i innerörat och nerverna till hjärnan är utvecklade. Fostret kan höra ljudet av blod som pumpas genom navelsträngen och moderns hjärtslag. Det kan till och med bli skrämt av höga ljud.

Fostret kan också svälja. Han eller hon kan svälja så mycket som 1 liter fostervatten under en dag. Nya forskningsresultat indikerar att fostret redan kan känna törst. Törsten kan vara anledningen till att barnet sväljer för att hålla det skyddande fostervattnet på en jämn nivå.

Fram tills nu har fostrets skelett varit mjukt men nu börjar det att hårdna. De första benen att hårdna är de som finns i benen och i innerörat. Handflatorna har sin rätta form och nu utvecklas fingeravtrycken.

Barnet är känsligt för ljus och det kan göra grimaser, vinka och reagerar på ljud och stötar.

Med hjälp av ett speciellt stetoskop är det nu möjligt att höra bebisens hjärtslag. Det är både spännande och lugnande att höra det lilla hjärtat galoppera på. Om du är orolig för hur bebisen mår och utvecklas, kan det vara skönt att höra. Och om det börjar kännas som att graviditeten pågår för evigt, kan det vara kul att påminnas om vad som väntar efter 40 långa veckor.



Mamma

I slutet av vecka 17 når livmodern till mitt emellan blygdbenet och naveln. Åtminstone människor som du umgås med dagligen ser nu att du är gravid.

Har du känt några sparkar än? Vissa gör det redan nu, andra om ett par veckor. När de väl kommer är det spännande, ett påtagligt tecken på att det finns någon därinne. En del konkreta besvär kan börja göra sig påminda. Du kan känna dig andfådd, få halsbränna och sura uppstötningar. Det brukar lätta om du undviker att äta och dricka sent på kvällen och även undviker starkt kryddad mat. Det finns också läkemedel receptfritt på apoteket.