Ännu en dag

Ja så fick man veta att man inte får åka hem idag heller. Jag tycker det känns hel trist, men imorgon får vi åka hem. I natt har jonathan sovit halv dåligt men nu har han sovit sedan nio tiden och har en liten blå söt napp att suga på. Hehe han gillar suga så jag är glad han tar nappen så får brösten vila.

Lite bilder på Jonathan :)

Cattis ville att jag (Madde) skulle lägga upp lite bilder på honom som jag tog idag. Så här kommer dom =)

        

         

        
Mamma Cattis med sin son =)

                    
Pappa Tommy med sin son =)

Nu är han här!!

Nu är han här, JONATHAN! Den 26/7-09 klockan 23.40 kom han ut, helt perfekt och såå fin! =)
4044 gram och 55 cm lång! En stor och lång pojke :D
Läkarna som har gissat förut att han låg på max 3400 gram..hehe..så fel dom kan ha! :P
Stort stort stort GRATTIS till Cattis och Tommy, dom har gjort det här såå bra! Framför allt Cattis som har kämpat hur bra som helst! Men äntligen är han här..!
Välkommen till världen Jonathan!








Liten uppdatering..

Fortfarande jag, Madde, som skriver då. Tyvärr har inte deras lilla kille kommit ut än...det har gått väääldigt segt framåt och vid 21.30 igårkväll så tog dom bort det värkstimulerande droppet för att kroppen skulle få vila och så ville dom se om kroppen kom igång av sig själv kanske. Men värkarna stannade av ganska mycket, och då bestämde dom sig för att låta kroppen fortsätta vila hela natten så att inte Cattis och bebisen får slut på krafter. Hon har haft lite värkar inatt men inget som har hjälpt något. Hon är öppen 5 cm. Nu vid 8.30-9.00 ska dom sätta igång det igen med droppet, för NU ska det bli bebis!! =)
Jag ska åka upp dit runt 10.00 och fortsätta vara med där idag..så spännande =) Förhoppningsvis ska inte detta ta såå lång tid nu eftersom kroppen har vilat och hon är öppen 5 cm. Men idag blir det garanterat bebis iaf!!

Uppdaterar så fort att jag har kommit hem :D

Förlossningen är igång!!

Nu är det jag, Madde, som skriver. Bästa vän till Cattis och kusin till Tommy. =)
Förlossningen är i full gång för dom just nu.. Jag kommer precis därifrån, har varit där sen 13.00 idag men var tyvärr tvungen att åka hem nu. Imorse klockan 10.00 skulle dom åka in för bedömning och kolla hur allt såg ut och hur Cattis mådde osv. Men det slutade med att dom såg att hon var öppen 3 cm och hade värkar, fast inte så jättekraftiga. Så dom vart inskriven. Sen tog dom hål på hinnorna för att det skulle hända något mer, men inget hände. Då satte dom in värkstimulerande dropp och det har hon haft sen dess. Hon har fått mer och mer värkar, väldigt täta och väldigt kraftiga!! Men tyvärr gick det segt...sist dom undersökte henne så var hon bara öppen 4 cm. Så vid 20.00 ungefär så fick hon EDA, både för smärtan men oxå för att hjälpa kroppen att slappna av så att den kan öppna sig mer. Hoppas detta hjälper nu!!

Nu sitter jag och väntar på att dom ska ringa mig så jag får höra hur det går...men inatt har dom säkerligen deras lilla kille ute :D Jag kommer att uppdatera här så fort jag bara kan när han har kommit ut!

Jag håller tummarna för er nu, Cattis och Tommy, att allt går bra och snabbare! =) Detta är SÅ spännande...!


1 vecka över :(

Nu vill jag inte mera, snälla bara sätt igång!!! Börjar känna mig rent deppig av detta nu, och ryggen tar sådan fruktansvärd stryk, känns som den snart hoppar ur kroppen och springer iväg...

Totalt deppad.

Jag har aldrig känt mig så kränkt i hela mitt liv. Och så totalt förnedrad som människa :( Och jag skiter om ni tycker läkaren gjorde rätt som jag fått höra förbannat många gånger under dagen på (familjeliv.se).

Jag mår ju redan dåligt och har hur ont som helst i kroppen, och som sagt mår dåligt. Sen gör man såhär och tror att det ska göra saken bättre. Jag fick inte ens veta om mitt barn mår bra i magen, tycker iaf de hade ju kunna kolla det med ett UL. Har inte ens varit prat om något UL, jag är ju oroad för han och hur han påverkas av hur jag mår får mig verkligen känna mig som en usel människa :(

Nu ska jag gå o lägga mig sova, har knappt ens kunna äta idag för jag mått så jävla dåligt....hur fan kan en läkare göra såhär...

HJÄRNDÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖD!!!!

GUD JAG HAR ALDRIG VARIT SÅ ARG I HELA MITT JÄVLA LIV FÖRR!!!! JAG FICK SITTA 2.5 TIMMA BARA OCH VÄNTA PÅ LÄKARJÄVELN, SOM SEDAN SNÄLLT BAD OM URSÄKT FÖR HAN VAR SEN. SEN TALADE HAN OM ATT DET VAR FULLT PÅ FÖRLOSSNINGEN, OCH DÅ TÄNKTE JAG OKEJ MEN DÅ BLIR DET IMORGON, DET JAG KAN LEVA MED....MEN DÅ SA DEN JÄVLA FITTAN VI KOMMER INTE SÄTTA IGÅNG DIG, VI VILL ATT DU TAR KONTAKT MED EN PSYKLÄKARE ISTÄLLET OCH PRATAR UT OM HUR DU MÅR INNAN DU FÅR BARN. JAG SA RENT UT SAGT, ALDRIG I HELA HELVETET ATT NÅGON JÄVLA PSYKOLOG SKULLE FÅ SITTA OCH BABBLA EN MASSA JÄVLA GOJA FÖR MIG. SÅ HAN VÄGRADE SÄTTA IGÅNG MIG, ÄVEN FAST IGÅR HAN GICK IGENOM EXAKT HUR EN IGÅNGSÄTTNING SKULLE GÅ TILL FÖR MIG.....HUR FAN KAN MAN GÖRA SÅHÄR? HAN PÅSTÅR HAN GÖR DET FÖR HAN VILLE TÄNKA PÅ MIG O BARNET, VILKET JÄVLA SKITSNACK. JAG VET ATT DET KANSKE ÄR DUMT MEN JAG BAD LÄKARJÄVELN DRA RÄTT ÅT HELVETE OCH SA EXAKT VAD JAG TYCKTE O TÄKNTE OM HAN SÄTT ATT BEHANDLA MIG....OCH SEDAN BLEV JU SAMBON MIN MINST LIKA UPPRÖRD O IFRÅGASATTE SJÄLVKLART HUR HAN KAN GÖRA SÅHÄR EMOT EN TJEJ SOM REDAN MÅR URDÅLIG AV ATT VARA GRAVID.....

SÅ IDAG SATT VI O VÄNTA HELT I ONÖDAN MED BB-VÄSKA O ALLT SOM HAN SA JAG SKULLE HA MED, FÖR ATT FÅ ÅKA HEM OCH FÅ VETA ATT TIDIGAST BLIR JAG IGÅNGSATT NÄSTA FREDAG MEN FÖRMODLIGEN INTE ENS DÅ......

VAD SKA JAG GÖRA??? JAG ÄR SÅ ARG, SÅRAD O KRÄNKT OCH MÅR JU REDAN URDÅLIGT, HUR SKA JAG ORKA MERA....:(

BF+4

Idag har jag varit upp på sjukhuset o gjort ännu en hinnsvepning. Även pratat om igångsättning, som förmodligen blir imorgon, jag hoppas hoppas verkligen!!! Snälla!!

Idag hade mamma chansat att lillen skulle komma, men dagen är inte slut än...men jag tror inte han kommer idag heller mamma :)

Ikväll blir det ta det lugnt, lägga sig i tid och verkligen försöka samla krafter tills imorgon. Jag känner mig ganska lugn ändå, men jag tror lugnet kommer släppa när jag väl kommer på sjukhuset imorgon och får klart för mig att nu är det verkligen dags att föda barn. Tror inte tanken har gått in riktigt, eller så har jag blivit sjuk :P Madde kommer under dagen imorgon också och är mitt stöd, vilket känns väldigt skönt..:)




Hoppas mamma & pappa får träffa dig imorgon lilla gubben, vi är fruktansvärt less att vänta nu :)

Ont i rygg i lår...

Det blev en hinnsvepning idag, och jag har fått ont i både rygg, mage o långt upp i lårena sen har jag huggningar i underlivet hela tiden. Så jag hoppas ju att något är på gång att hända. Fick veta att jag var iaf öppen 2 cm tappen var mogen och det var ca 1.5 cm kvar av den, vilket bevisar ju att mina förvärkar/värkar har gett någon nytta iaf :) Ska tillbaka på torsdag för prat om fortsättning om det inte sätter igång innan då vill säga. Vilket jag verkligen hoppas på.

Gick en liten sväng nu innan jag ska lägga mig, gått lite i trapporna här och nu ska jag lägga mig o försöka sova men det kryper i hela kroppen så vi ser ju hur det går. Plocka en massa nyponros knoppar också nu när jag var ute som jag ska torka...underbart vackra och doftar ljuvligt :)






God natt :)

BF+3 dagar

Ja ingen bebis o inne på 3.de dagen efter lillen är beräknad. Idag ska jag på läkarundersökning o UL, och är tappen mogen så blir det en hinnsvepning, vilket jag nu hoppas hårt på eftersom jag är fruktansvärt less att vara gravid. Sen senaste 2 dagarna har jag drabbas av någon gravidklåda :( Så nu vill jag bara få ut han och få bli mamma och få bli MIG SJÄLV igen. Magen är ju verkligen som en boll nu, den växer o växer så han lär ju också göra det TYVÄRR :P


NU får magen sluta växa TACK!!!   Ser ju ut som en jordglob!

---------------»




Ja nu är det två kvar på listan, men jag betvivlar att någon kommer ha rätt..hehe. Vi ser väl. Kanske att pappa min ska ha rätt då :)

Och här är listan den får följa med nu och se om någon kommer ha rätt

Cattis (mamma) :14 juli
Tommy (pappa) : 4 juli
(snacka om önsketanke ;)
Rosie (mormor): 22 juli
Lars (morfar): 26 juli
Fredrik (morbror): 19 juli
Sussi (farmor): 9 juli
Matti (farfar): 12 juli
Erkki (gammel farfar): 10 juli
Momma (gammel mormor): 10 juli

Ulrika: 11 juli
Madde: 16 juli
Berit: 18 juli

Maria: 20 juli
Sussi: 16 juli
Ninni: 18 juli
Elleonora: 6 juli
Hanna: 15 juli
Timmy: 17 juli
Andreas: 18-19 juli

+ 1

LESSSSSSSSSSSSSSSSSSSS! Nä Bebisen ville inte komma i tid, känns ju fruktansvärt trist måste jag säga. Och jag som verkligen verkligen inte vill vara gravid längre.. 

Och sedan har jag fått världens lock på ena örat så jag hör typ inget, börjar tro att det är en vaxpropp, så får nog ringa vårdcentralen imorgon. :( Livet är skoj ibland!


Och här är listan den får följa med nu och se om någon kommer ha rätt

Cattis (mamma) :14 juli
Tommy (pappa) : 4 juli
(snacka om önsketanke ;)
Rosie (mormor): 22 juli
Lars (morfar): 26 juli
Fredrik (morbror): 19 juli
Sussi (farmor): 9 juli
Matti (farfar): 12 juli
Erkki (gammel farfar): 10 juli
Momma (gammel mormor): 10 juli

Ulrika: 11 juli
Madde: 16 juli
Berit: 18 juli

Maria: 20 juli
Sussi: 16 juli
Ninni: 18 juli
Elleonora: 6 juli
Hanna: 15 juli
Timmy: 17 juli
Andreas: 18-19 juli (lördag eller söndag morgon)

nähä!!

Inte idag heller, ja klockan är inte exakt tolv än, men chansen att jag skulle föda nu på 12 min är FRUKTANSVÄRT liten! Så vad har jag gjort idag? Varit till BM, och fått läkartid av henne tills på tisdag om det inte satt igång...
Höll på ta ihjäl mig själv eftersom jag GICK, men jag hade inte så mycket till val när bussarna verkligen inte passar in med tiderna man har....Så satans less på att det ska vara så svårt att ställa upp nu sista tiden, tycker faktiskt inte det är så mycket begärt att få åka till BM...men men....Blir ju samma sak på tisdag också, och den gången blir jag ju ensam eftersom Tommy jobbar, men skitsamma....

Och ni behöver inte oroa er, jag kommer inte be er köra varken det är natt eller dag, är det dag kan jag ju TA BUSSEN till förlossningen!!! Blir säkert super!!

Ska försöka sova så denna dag tar slut någon jävla gång, och jag har slutat hoppas att det kommer någon bebis inom de närmaste dagarna...

GOD NATT!

1 dag kvar till BF, men kommer han innan?? NÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!

1 dag kvar tills jag är beräknad, men jag har totalt tappat hoppet att han kommer innan denna veckan är slut. Jag orkar snart inte mera, hur fan hittar man orken, snälla nån som vet??? och idag ska jag till BM, vilket ödé att behöva träffa henne igen. MEN det är ju min kära tur!

Ja vi får väl se om Timmy har rätt då, men jag tvekar på det! Sorry Madde o Sussi men ni hade också fel, vilket gör mig verkligen INTE glad är ju så less nu !!


Och här är listan den får följa med nu och se om någon kommer ha rätt

Cattis (mamma) :14 juli
Tommy (pappa) : 4 juli
(snacka om önsketanke ;)
Rosie (mormor): 22 juli
Lars (morfar): 26 juli
Fredrik (morbror): 19 juli
Sussi (farmor): 9 juli
Matti (farfar): 12 juli
Erkki (gammel farfar): 10 juli
Momma (gammel mormor): 10 juli

Ulrika: 11 juli
Madde: 16 juli
Berit: 18 juli
Maria: 20 juli
Sussi: 16 juli
Ninni: 18 juli
Elleonora: 6 juli
Hanna: 15 juli
Timmy: 17 juli
Andreas: 18-19 juli (lördag eller söndag morgon)

2 dagar kvar tills BF

Ja som sagt 2 dagar kvar till man är beräknad då, men inte någon liten verkar vilja komma. Han är super lugn i magen så jag känner mig nästan inte ens gravid, eller jo när jag rör på mig annars är det en lugn dag. Imorgon har jag BM-tid, vilket jag verkligen inte har sett framemot, hade ju hoppas så att få slippa träffa min "kära" bm igen...men men livet kan aldrig vara lätt. *suckar* Så länge hon inte börjar gulla med mig så är jag nöjd eller tjatta om att jag får bada :P

Idag ska jag väl försöka slå dö på lite tid, Madde o Amanda kommer ner en sväng och vi ska handla lite fika och gå o sätta oss nere vid havet. Sitter jag inne blir jag totalt galen snart!

Hoppas ni har en bra dag, och att ni som är gravida får era små!


Idag är det Madde & Sussi som har gissat att han ska komma, ledsen o göra er besvikna tjejer, men jag tror inte det blir nog liten bebis under dagen. Känner INGET.

Och här är listan den får följa med nu och se om någon kommer ha rätt

Cattis (mamma) :14 juli
Tommy (pappa) : 4 juli
(snacka om önsketanke ;)
Rosie (mormor): 22 juli
Lars (morfar): 26 juli
Fredrik (morbror): 19 juli
Sussi (farmor): 9 juli
Matti (farfar): 12 juli
Erkki (gammel farfar): 10 juli
Momma (gammel mormor): 10 juli

Ulrika: 11 juli
Madde: 16 juli
Berit: 18 juli
Maria: 20 juli
Sussi: 16 juli
Ninni: 18 juli
Elleonora: 6 juli
Hanna: 15 juli
Timmy: 17 juli
Andreas: 18-19 juli (lördag eller söndag morgon)

Kom då!

Lillen kom uuuut, orkar inte vänta längre nu...Mamma din vill inte vara gravid längre, snälla sluta trivs så bra därinne och kom ut istället så vi mamma o pappa får pussa på dig. Vi väntar ju på din ankomst, vi med flera :) Sååå kom ut!


Idag är det Hanna som har gissat, får se om någon kommer få rätt ;)

Jag har länge haft en känsla att lillen kommer den 14 juli, någonstans emellan mitt första datum o ultraljuds datumet. Tommy tror han kommer den 4 juli, men det är nog bara önsketänkande *skrattar* Ska fylla listan efter som :)

Ni får gärna chansa bara skriva en kommentar så lägger jag till dig :)


Vilka datum tror ni lillen kommer?


Cattis (mamma) :14 juli
Tommy (pappa) : 4 juli
(snacka om önsketanke ;)
Rosie (mormor): 22 juli
Lars (morfar): 26 juli
Fredrik (morbror): 19 juli
Sussi (farmor): 9 juli
Matti (farfar): 12 juli
Erkki (gammel farfar): 10 juli
Momma (gammel mormor): 10 juli

Ulrika: 11 juli
Madde: 16 juli
Berit: 18 juli
Maria: 20 juli
Sussi: 16 juli
Ninni: 18 juli
Elleonora: 6 juli
Hanna: 15 juli
Timmy: 17 juli

Och som vanligt hade du fel ;)

Hehe, Matti sa åt mig igår att klockan kvart över tre så ska han var här, hehe vad jag vet så tror inte jag att det kommer hända på ca under 1 timma att jag ska hinna in och föda, så hehe du hade fel, som vanligt ;)


Jag har länge haft en känsla att lillen kommer den 14 juli, någonstans emellan mitt första datum o ultraljuds datumet. Tommy tror han kommer den 4 juli, men det är nog bara önsketänkande *skrattar* Ska fylla listan efter som :)

Ni får gärna chansa bara skriva en kommentar så lägger jag till dig :)

Vilka datum tror ni lillen kommer?

Cattis (mamma) :14 juli
Tommy (pappa) : 4 juli (snacka om önsketanke ;)
Rosie (mormor): 22 juli
Lars (morfar):
Fredrik (morbror): 19 juli
Sussi (farmor): 9 juli
Matti (farfar): 12 juli
Erkki (gammel farfar): 10 juli
Momma (gammel mormor): 10 juli

Ulrika: 11 juli
Madde: 16 juli
Berit: 18 juli
Maria: 20 juli
Sussi: 16 juli
Ninni: 18 juli
Elleonora: 6 juli
Hanna: 15 juli
Timmy: 17 juli


Jag kanske kommer ha rätt iaf ;) Fast helt inte orkar inte ha ont längre

8 dagar kvar till BF

Ja enligt min senaste mens skulle jag haft BF idag och inte fan har det då kommit någon bebis, hehe inte för jag väntade mig det heller, men en liten önskan fanns ju där...Jag har sagt den 14 juli och jag står fast vid det datumet eller i slutet av denna vecka men känns som det är såå snart ;P och jag mår för bra ÄN! Eller vem vet!

Jag vill inte gå på övertid, snälla snälla låt mig slippa det, skulle vara så skönt att få detta klart och få tillbaka min egen kropp så jag kan röra mig utan att få ont och typ andnöd...

Snälla lilla du i magen ta o gör dig redo för komma till världen mamma orkar inte så mycket mer...

Vilken smink :)


Fick hem mitt smink idag, har blivit försenat eftersom hon som jag köpte det av var bortrest...men nu har jag då fått hem det och testa några färger. Och jag kan bara säga vilka härliga färger och sminket är starkt så man behöver inte oroa sig att det inte syns utan riktigt klara färger som fastnar direkt på ögonlocken ♥


Detta är en ljusrosa som inte ser ut att vara direkt stark färg på men detta är bara något drag med penseln och sen lystern är underbar även på det matta :) Så som sagt underbart köp ångrar det ej!
ps// jag ska plocka ögonbrynen haha man blir lat när man är gravid ;)

Less på detta nu...

Igår när jag gick o la mig började ju värkarna IGEN! Jippie va roligt livet kan vara...Men jag somna ifrån dem och nu när jag vakna på morgonen var det inga värkar längre men jag har en fytusans "mensvärk" och den är verkligen inte Guds bästa måste jag då få säga....Så helt ärligt du därinne i magen ta och gör dig klar och se till att komma ut blir less på gå o ha små ont....


Test


ingen förändring

Jag har fortfarande väldigt ont i ryggen och magen så smärtan håller i sig och är relativt stark har även sammandraningar OFTA men långt ifrån alla onda utan bara väldigt kraftiga, värkar ungefär var 15-20 min. Jag tänkte ta mig någon värktablett lägga mig o sova en stund och se om det går över annars får jag testa med en varm dusch emot kvällen...Ja som sagt vi ser väl många som blir lurade av dessa förvärkar också så jag ropar inte hej utan lägger mig och vilar och tar det bara lugnt...

Uha för dessa förvärkar :(

Men man kan ju önska det sätter igång på riktigt någon gång, så less på detta nu och så fruktansvärt less på vara gravid. Vill få det gjort hehe...

värkar var 20 min SÄTT i gång istället då för fan!!! hehe

Ont i ryggen :(

Uuha vad jag har ont i ryggen idag. Känns ungefär som jag har kunnat haft dagen innan jag ska få mens fast ganska mycket starkare. uuh låt det gå över annars blir det nog svårt att sova inatt... :(


Och här är en bild på magen och jag vet den ser hemsk ut och känns som den blir värre och värre för varje dag UUUUUUUUH! 37+6

2 veckor kvar imorgon

Äntligen har det varit en dag då jag har kunnat överlevt. Hoppas det fortsätter såhär nu så jag slipper må dåligt hela dagarna av värmeslag.

Var hos BM idag en ny, och hon var ju trevlig och så men alldeles för mjuk för min smak, hehe...klarar inte riktigt av människor som pratar gulligull med en :P Magen hade växt 1 cm till och han ligger som sagt där han ska.

ja annars har jag väl inte så mycket att skriva mer än jag shoppat lite kläder under rean tills efter jag fått lillen, tycker det är bra att passa på när priserna ändå är okej. Igår vart det en vit tröja som är hur skön som helst, en grå klänning och 2 cardigan, en grå o en svart, ville helst ha en vit men det fanns inte så det får bli en annan gång. Sen köpte vi även 4 koppar barber idag (fiskar) hur fina som helst så nu simmar ett litet stimm inne i akvariumet :) Alltid lika roligt att titta på när det simmar och dansar runt där i vattnet :)