24 dagar kvar

Ja då är det 24 dagar kvar till jag är beräknad, vi får väl se jag håller tummarna lillen vill komma tidigare. Och fatta så överlycklig jag skulle vara då.

Men va juni har gått snabbt, tyckte nyss det var skolavslutning och början inte ens 1 vecka kvar på denna månad. Nä snart är lillen här även om jag går hela tiden ut och någon dag till så är det inte länge kvar nu!

Prata med mamma för en stund sen, och idag är det visning på stugan, skulle tydligen vara en hel del som skulle komma på visningen. Synd jag inte var lite mindre gången just nu eftersom då hade jag åkt upp och hjälpt mamma städa och fixa i ordning i stugan, men hon fick säkert till det fint där hon är så duktig : )

Imorgon ska jag gå på stan och handla lite saker som nog kommer till användning senare, har inte hunnit köpt en amnings BH så tänkte göra det och ett par nya mjukisar eftersom de flesta är rätt väl använda, hehe : ) Får väl se om jag hittar något fint i klädväg också, menar hittar jag nå snyggt som jag kan ha sen som inte visar magen fettet alltför väl så funkar det ju ;P 

Ställde mig på vågen idag för ungefär hålla koll på hur mycket jag går upp nu sista tiden, men sammanlagt 5.5 kg har jag gått upp under dessa veckor inte ens det som jag gick ner i början har jag gått upp...otroligt och jag som äter som en häst och nu är jag så långt ifrån nyttig som man kan komma :P men jag klagar dååå INTE : )

Nu ska jag städa och plocka i ordning för tvättningen på fredagkväll, måste försöka hinna tvätta lite nu innan lillen kommer, för man vet ju inte hur mycket tvätt som det blir sen... 

Ha en bra dag!

Kanske...

Kanske till helgen händer en rolig sak iaf, beroende på om vi hittar det vi söker efter. och till ett vettigt pris, vi ser väl. Annars blir det snart iaf men nog en beställning ifrån internet. : ) Späännande och se

Idag har jag inte haft för mig direkt mycket, tagit det lugnt och halv njutit av värmen. Hörde det skulle bli ännu varmare imorgon tisdag, uuuh det vill jag då inte vara med om. Tog upp golvfläkten förut så vi förhoppningsviss kan sova inatt utan att dö av värmeslag.

Testa även akvariumet idag med en teststicka och det var verkligen skönt att se värderna ligger på bra nivåer  : ) Så blir nog 3-4 fiskar på torsdag : )

Nä nu är det dags och sova, natt natt

Förvånad

Jag måste säga att jag är sjukt förvånad över vad jag upptäckte idag. Efter allt som hänt sedan jag starta upp akvariumet så förväntade jag mig inte att den enda av 9 fiskar som överlevde skulle få yngel, men när jag titta ner och skulle ge mat så simma ett litet svart yngel vid pumpen. Snacka om att rätt fisk överlevde *ler*

Och än så länge mår våra små guld barb riktigt bra och är pigga fiska och förbannat matglada :)



Vakna inatt av förvärkar igen, är så himla less på det nu och de blir bara värre och värre. Är i vecka 37 idag så nu får han gärna komma, skulle vara trevligt och slippa vara gravid plus få våran lilla bäbis. Men jag sa till Tommy att han får gärna vänta tills torsdag iaf haha så man hinner få lön ;)

Magen

     
Ballong! Ser att en del av tuttarna har smitit ut haha. ÄSCH!
vecka 36 fast i slutet av vecka 36 :)

Vecka 36


Uträkning utgår från dagens datum: Ons 17 jun 2009.
Din graviditet startade Sön 12 okt 2008.
Din menscykel är ca 29 dagar
Du blev gravid ungefär Sön 26 okt 2008 (ägglossningen).

Du är på dag 249 av 280. (88,9%).
Du är i vecka 36.
Du har gått 35 fulla veckor och 3 fulla dagar (v35+3).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 18 jul 2009
Du har 31 dagar kvar till beräknad förlossning.

Barnet:

Ungefär 45 cm och mellan 2.5-2.7 kg. Barnets sugmuskler har blivit starkare och det har blivit rundare i hela ansiktet. Hjärnans slutliga mognad inträffar vid denna tid och en färdig individ gör sig redo att födas. Nu är det bara slutspurten, den sista månaden, kvar men redan nu går det bra att födas till ett liv utanför livmodern. Barnet har trängt ner djupare i bäckenet, magen har sjunkit och plötsligt blir det lättare att andas. Barnet lägger på sig ytterligare ett kilo under den sista månaden.



Mamman:

Belastningen på rygg och bäcken ökar, det är påfrestande för ledband och muskler. Vid den här tiden är det vanligt att man kan känna sig både lite nedstämd och irriterad. Det är påfrestande att vara stor och tung och allt går långsammare än det brukar göra. Du blir andfådd för minsta lilla och svettas mer än vanligt. Om du känner dig rastlös och orolig så är det helt normalt. Många kvinnor sover oroligare, har mer halsbränna och springer och kissar stup i kvarten, även nattetid. Du börjar längta efter att föda, att få se ditt barn på riktigt och att snart få din egen kropp tillbaka igen. Antagligen fantiserar ni mycket kring barnet som snart skall födas och ni tänker kanske också på det stora ansvar som väntar er.


 

Lördag

fan va less jag var igår, då blev det ännu ett sånt där super kneppigt strömavbrott som tog telefonen och internet, men otroligt nog kom det tillbaka sent under kvällen igår. Det gjorde det inte sist, så vad som gjorde att det funka denna gång var en bra fråga eftersom samma sak hände med IP-nummret och allt..Aaaja, bara glad det funka sist fick vi vänta nästan 1 vecka på att få igen telefonen.

Idag kommer mamma o pappa hit och de ska hämta Mio så han får vara på semaster i stugan och vara ute en massa nu när de går på semester. Han kommer hem sen igen när lillen har kommit till världen. Blir det skönt för honom, blir mycket inne nu när jag är höggravid och trött och slut. De tar även med mina 2 akvarium, vilket jag tjattat om sedan jag flytta till denna lägenhet känns det som, så ÄNTLIGEN :) Har ju två små guppy yngel som behöver lite större plats nu när det har börja växa till sig och är ca 1 vecka gammal. Plus ska köpa några fiskar imorgon eller nu till veckan som kommer, men är nästan hundra det var något med den stora pumpen när jag slutade med fiskar så måste ta och kolla upp det. Kanske är nya filter som behövs. Ja vi ser väl :) Vet att jag måste köpa en doppvärmare, men tror det går bra utan sålänge eftersom vi har inte direkt kallt här hemma :) 

Nu ska vi iväg en sväng med Sussi o Matti, sen blir det nog en sväng med dammsugaren och moppen innan mammsen o pappsen kommer. Det blir så förbannat mycket hår när man har hund :(

Ha en bra dag! 

Då är man 23 år

Idag för 23 år sedan föddes jag :) Och fira min födelsedag blir med cola och inte cider i år *skrattar*
Nu sitter jag och väntar på att Tommy kommer hem och att lite folk ska komma och äta tårta och fika, orkade tyvärr aldrig baka, men funkar med köpe tårta också :P

Och nu har äntligen Berits kära guppy ynglat av sig, men vi hittade bara 2 som jag har tagit ner hit så de inte blir uppätna av de andra större fiskarna som säkerligen tycker yngel är väldigt gott till middag ;)

Vecka 35

 




Uträkning utgår från dagens datum: Mån 8 jun 2009.
Din graviditet startade Sön 12 okt 2008.
Din menscykel är ca 29 dagar
Du blev gravid ungefär Sön 26 okt 2008 (ägglossningen).

Du är på dag 240 av 280. (85,7%).
Du är i vecka 35.
Du har gått 34 fulla veckor och 1 full dag (v34+1).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånade)
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 18 jul 2009
Du har 40 dagar kvar till beräknad förlossning.

Nu väger bebisen minst 2,2 kg och är lång minst 45 cm
. Den fortsätter att lägga på sig underhudsfett, som sedan kommer att hjälpa den bibehålla sin kroppstemperatur och börjar se mer avrundad och "normal" ut.

fetal development at 34 weeksOm du inte redan pratar med bebisen är det bra att börja nu - nästa vecka är hörseln fullt utvecklad. Det gör inget om du pratar bebisspråk - en del forskning pekar mot att nyföda föredrar ljusare röster.

Om du varit rädd att bebisen ska födas för tidigt, kan det vara lugnande att veta att 99 % av bebisar som föds i vecka 35 klarar sig bra och att de flesta inte får några allvarligare problem alls. Bebisens centrala nervsystem håller fortfarande på att mogna, men lungorna är nästan helt utvecklade nu.

Många kvinnor upplever att det pirrar eller domnar i bäckenet eller höfterna, bland annat när de är ute och går. Detta kan orsakas av att bäckenets ligament luckras upp inför förlossningen.

Badrummet

Nu har vi fixa klart i badrummet och jävlar vilket slit eftersom väggarna här i denna jävla bostad är som dem är! Men nu är äntligen allt på plats. Fick även äntligen upp trämobilen som jag kämpat med och få fast i taket men ICKE taket är ju gjort av sten eller nåt!

Så här blev det iaf :)



Sen om du inte redan har gissat ett datum då lillen kommer tycker jag du kan göra det (klicka då här)


När kommer lillen?

Jag har länge haft en känsla att lillen kommer den 14 juli, någonstans emellan mitt första datum o ultraljuds datumet. Tommy tror han kommer den 4 juli, men det är nog bara önsketänkande *skrattar* Ska fylla listan efter som :)

Ni får gärna chansa bara skriva en kommentar så lägger jag till dig :)

Vilka datum tror ni lillen kommer?

Cattis (mamma) :14 juli
Tommy (pappa) : 4 juli
Rosie (mormor):
Lars (morfar):
Fredrik (morbror): 19 juli
Sussi (farmor): 9 juli
Matti (farfar): 12 juli
Erkki (gammel farfar): 10 juli
Momma (gammel mormor): 10 juli
Ulrika: 11 juli
Madde: 16 juli
Berit: 18 juli
Maria: 20 juli
Sussi: 16 juli
Ninni: 18 juli
Elleonora: 6 juli
Hanna: 15 juli

Äntligen!!

Då har vi fått tillbaka internet som försvann när det blev det mest kneppiga strömavbrottet i hela lägenheten. Sen slutade internet och telefon att funka. Fick veta igår att Servanet hade gjort fel och delat ut en ny ip-adress som vi inte ens ska ha eftersom vi inte ens har det bolaget.!! Men tyvärr funkar inte telefon än, så nu hoppas jag väl på att de fixar telefonen under dagen...

Annars igår var jag hos barnmorskan och magen hade blivit 1 cm större allstå 32 cm. Lillen låg neråt med han var inte fixerad. Men jag har börja känna att han ligger därnere eftersom jag får såna illningar plus att jag är alldeles öm längst ner i magen. Mitt järnvärde som annars legat över 120 låg nere på 106 nu, så det är nog förklaring till varför jag känt mig så yr och svimmfärdig senaste veckan. Blodtrycket var bra 110/62, och hjärtljudena låg på 154/156 slag. Hehe fortfarande höga hjärtljud, så det är en riktig myt det där med att då väntar man en flicka.

I natt drömde jag att jag låg inne för att föda och ut kom en liten pojke med massor av hår och ljusbruna ögon, han var riktigt söt i drömmen. Men jag vet inte om jag kan få en pojke med bruna ögon, visst har jag inslag av brunt i mina lika så Tommy men att vårat barn skulle få bruna ögon ja då har generna hoppat bra måste jag då påstå.

Sen på kvällen städa jag o Tommy lite här hemma ställde in sängen som vi fixa här om dagen i sovrummet eftersom den innan stod mitt på vardagsrums golvet. Så nu är den i sovrummet på Tommys sida, som jag sedan då ska sova på, vilket kommer kännas fruktansvärt ovant, men det ska nog funka det med. Sen har vi även köpt till en sängmobil, inte den dyraste på marknaden, men den räcker gott och väl iaf : )