jonathan testar sin motorcykel



Denna fick Jonathan av sin farmor & farfar nu i 2 års present. Så en testkörning var ju självklar :)

Vecka 17

Eftersom jag redan en gång innan har lagt upp vad som händer i olika veckor så tänker jag faktiskt inte göra det. Plus att alla andra har dem också som varit/är gravida så många har läst dem redan!

Kan istället berätta att jag känner sparkar flera gånger om dagen, mest på morgonen faktiskt. Jonathan var aktiv på kvällen...men vi ser väl om denna också blir en som ska hålla mig vaken på nätterna ;) Jag mår illa än men mycket bättre än när jag vänta jonathan det kan jag verkligen säga. Vissa dagar mår jag knappt ens illa, och skulle det inte vara för denna värme tror jag det skulle vara ännu bättre.

Verkar som magen blir bredd även denna gång, men jag skulle säga den är ännu breddare än när jag vänta Jonathan....


Jonathans tågbana


 

 


1 dag innan min prins är 2 år

Ja idag är det bara 1 dag kvar inte ens det eftersom det är kväll nu, imorgon blir gossen 2 år. Fattar inte vart tiden tagit vägen någonstans. Jag var nyfyllda 23 år gammal när jag fick Jonathan idag är man 25 år och inom loppet av ½ år är man tvåbarns mamma...snacka om sjukt vad tiden rullar på.

I dag har jag varit upp och firat Emmas My som blev 6år, sen åkte jag till Granlo och köpte duplo lego av en på blocket, och det var verkligen ett klipp som jag är hur nöjd med som helst :) Plus massa extra klossar, sedan var det ett tåg som är som en liten cirkus och ännu en bilaktig sak tror det var en grävskopa :)










Sen har vi börja fundera ut lite namn på bebisen i magen, eller rättare sagt namnen har funnits länge. Har sagt redan innan jag blir gravid igen att min nästa son ska heta Alexander, haha. Så, så säker är jag på att jag skulle få en gosse att jag var säker redan innan jag vart gravid ;)

MEN om jag nu skulle ha så fel som jag bara kan ha, så ska hon heta Amelija....MEN det är en pojke och han ska inte få heta ett tjejnamn ;)







Ny säng :)

Prata med min älskade mor, och de kommer stå för Jonathans nya säng som en 2 års present, men jag och mamma åker och köper och fixar med allt veckan hon kommer ner :) Men känns som det är lika bra ta tag i detta med sängen innan jag blir för stor, plus redan nu börjar jag verkligen känna av alla lyft jag gör, sen kommer olyckan vara framme snart annars och han kommer ta sig över.

Nu ska man bara fundera ut vilken av dessa han ska få :)




Sen kan jag berätta att det varit en vääldigt aktiv liten sak i magen idag på förmiddagen. Fick flera flera små sparkar/buffar under hela förmiddagen. Mysigt nu vill jag ha dem ännu starkare men sen får det vara bra ;) hehe

Nu står Tommy i köket och lagar middag, och jag sitter och ser på nyheterna och funderar verkligen hur en enda människa kan ställa till med så mycket onska. Så fruktansvärt detta som hänt i Norge, ikväll ska jag tända ljus och tänka lite extra på de som mist livet plus deras efterlevande.

Ha en fortsatt bra lördag

Härliga trots!

Kan inge annat än säga att jag är så fruktansvärt trött. Och min son gör det verkligen inte lättare för mig, han trotsar ALLT, kan inte ens säga allt som bara blir fel här hemma. Men jag har iaf fått råd att vid maten att inte ta striderna, utan mata och inte tänka mer på det...för det tillhör trotsen tydligen...SÅ då får han blir bebis igen, på med pipen på muggen och bli matad...Känns ju sådär men tydligen var det väldigt vanligt problem som brukar gå över på ett par dagar till ett par MÅNADER!!! uuuh. Men en sak är iaf säkert, jag orkar inte stida 24/7 för just nu gör jag det. Så vid matbordet har jag gärna det lugnt!



Är verkligen blandat hur jag mår denna gång i min graviditet, idag är en rätt såbra dag, lika så igår mådde bara dåligt en stund på eftermiddag och lite på förmiddagen. Ställde mig även på vågen när jag vakna idag - 2.5 kg sen jag blev gravid...Sist gick jag ner 7-8 kg så det är ändå ett bevis jag mår nog bättre denna gång. Jag går gärna upp lite även denna gång, hade gått upp 4 kg i vecka 32 sist, tror jag sluta på 7-8 kg. Så håller tummarna det blir nåt liknade denna gång, men eftersom jag ändå får behålla mycket mera mat denna gång så kan jag tänka mig att jag går upp lite mer iaf.

Nu ska jag vila en stund, medans gossen tar en vila, han vakna 6, och vi gick upp vid sju så jag är rätt så trött faktiskt!

Handlat 2 års present

Hade från början tänkt att köpa Brios trätågbana, men när jag läste att man kan kombinera denna med andra träbanor så är detta en bra bas. Så ser man ju också om min gosse har nåt intresse så slipper man kasta så mycket pengar i sjön. Allt detta gick ju bara på lite över 250 kr, skulle jag köpt Brios så hade jag nog fått räkna med 700-1000 kr för liknade...

Tänkte även vi skulle köpa nåt mer tror det blir nästa skattkammar bok. Sen har jag ju även i uppdrag att köpa presenten från hans mormor & morfar. Och då funderar vi på köpa mera duplo lego.



Sen försökte jag hitta fingerfärg men hitta det inte, så det ska jag kolla efter nån dag här nu, om det blir innan eller efter hans födelsedag väntas och se.

Och Madde du ville ha tips,
Som man säger lego går alltid man kan ju inte ha för mycket eller kan man? ;) Sen vanliga kläder är inge fel heller :) Dock har han väldigt många byxor som han redan nu måste växa i hehe :) Men tröjor och sånt går ju som smör i solsken på dagis :P Lite ritsaker, gillar ju allt som har med bilar att göra...hmm ja men det är nog det jag kan komma på såhär :)




Vecka 16

Då var man inne i vecka 16 då. Jag kan ju inte påstå att jag mår överdrivet bra...Men vad gör man? Känner små sparkar/buffar mer och mer. Och längtar tills det blir höst så man slipper denna värme. Som tur är jag inte höggravid denna gång, men ack rätt jobbigt att må illa i denna värme också...men jag föredrar nog ändå vara som jag är nu än som sist!

Inte så jätte länge kvar nu tills RUL :) Jag räknar dagarna :) Lite under 3½ vecka och veckorna går rätt snabbt ändå. Ska bli kul, jag tror jag kommer bli flyttad längre fram i Januari, blev ju flyttad 1 vecka med Jonathan. Men sånt vet man ju aldrig heller...Så länge jag inte kommer närmare nyår ;P

Vecka 15


Ja som jag inte skrivit ut hehe så är jag ju gravid med Jonathans syskon. Är idag i vecka 15 och mår sådär. Skulle säga att jag mår bättre i denna vecka än vad jag gjorde med Jonathan men jag tänker inte ropa hej än ;). Har faktiskt bara spytt 4 gånger sen jag fick veta att jag var gravid. Och med Jonathan var det 5-10 gånger per DAG!.

Sen 1-2 veckor tillbaka börja jag känna nåt som jag misstänkte var svaga rörelser och nu senaste 2 dagarna har de bara blivit starkare och ikväll har jag kännt väldigt mycket rörelser och små petningar och som kittlingar som nästan blir obehagliga eftersom de inte är starka än.

Och igår var det inskrivning på MVC, fick lyssna på hjärtat som ticka på 150 jämna slag denna gång. Och fick tid för RUL den 15 aug, ska bli lite spännande :). Och vi tar ju reda på könet denna gång också om de ser nåt kön då vill säga....Jag har inte en suck vad jag väntar, men senaste dagarna har jag fått känslan att det är en pojke till...men veckorna innan mera inne på tjej....men tror nog pojke ändå....ja vi ser väl eller så ser vi efter nyår ;)


Lite sommarbilder

Några bilder iaf från sommaren hitills, är alldeles för trött för orka sitta och lägga in fler. Men jag ska. Inte lätt att vara gravid när det är sommar och varmt och man blir heeelt slut!