Byt gardiner :)

Förut hade jag mina bruna som jag också gillar men nu kör vi på svart/vit och det blir också snyggt. Sen mina "fina" plast blommor, blev faktiskt bättre än jag trodde liksom 50 spänn :)


Namn förslag

namn som vi funderar över är dessa :)


Flicknamn:  Cassandra, Cornelia, Vanessa, Amelia, Havanna
 
Pojknamn:  Isak ,Jonathan, Gabriel, Theodore

Själv älskar jag namnen Vanessa och Havanna som tjej namn och killnamnet jag älskar är Isak


Har även idag varit iväg och lyssna på hjärtat, och denna gång låg hjärtljudena på 152 slag/min :)

Måndag

1 dag kvar innan jag ska lyssna på hjärtat igen, och denna gång ska även Tommy följa. Så ska jag testa spela in hjärtljudet hade jag tänkt försöka iaf. Sen är det bara 15 dagar kvar tills ultraljudet ska bli spännande om man får veta könet eller inte. Sen är det också bara 15 dagar för Maddes BF :). Om det nu inte blir tidigare, vem vet.


Vad har jag annars haft för mig idag: INGET ALLS!!!!


Väntar på att Tommy ska komma hem så vi kan äta jag är FAKTISKT otroligt NOG hungrig.

Sen har jag även idag fixat en blogg åt en på FL (familjeliv) hoppas hon vart nöjd och glad :)


Just det jag kände bäbisen flera gånger igår när jag låg i sängen det är som små små sparkar, mysigt och även en del av gångerna kände jag i handen :)

Sen prata jag med mamma igår och hon har köpt en jätte söt liten mössa åt bäbisen, tack mamma.


Magen

Visa ju en från sidan bara för någon dag sedan och den är lite lika fyrkantig men fortfarande inte rund men såhär ser den ut framifrån/sidan.






Måste bara tillägga jag fick ett sms av mamma där hon berätta att farmor varit ute och handla bäbiskläder igår, va gulligt av henne :) Tack farmor!

Vecka 17

Inte så länge kvar nu innan man gått halva tiden :) Och på tisdag ska vi lyssna på hjärtat, undra vad det ligger på denna gång. Sen om 16 dagar är det ultraljud, ska verkligen bli spännande om vi får veta vad det är för kön härinne, jag hoppas så den vill visa sig ;) Tycker inte om att vänta *ler* Som sagt jag tror själv det är en liten flicka som ligger därinne men man kan ju alltid ha fel :)

Sen igår satt jag sent vid datorn och jag börja känna att den puffa och hade sig, så jag chansa och lägga handen på magen och trodde ju självklart inte jag skulle känna något men efter 1-2 min så kom det igen en liten lätt puff som jag kände i handen.. *mysigt* men vääldigt svagt sen ville den inte röra sig mera förns jag la mig på mage *ler*

Och magen är inte lika fyrkantig nu heller, så det var någon fas som den gick igenom hehe. MEN KLÅDA HAR JAG :( både på tuttarna och magen och jag blir snart gaaalen....ska prata med min BM på tisdag om det också.



Mamman
Ökad svettning är vanligt hos mamman, vilket beror på ökad blodmängd. Många kvinnor blir även täppta i näsan. Vidare kan slidan avge en ökad mängd sekret. Behovet av att kissa ofta bör ha gått över vid det här laget. Ibland kan det göra ont när du gör plötsliga rörelser. Ligamenten på båda sidor av livmodern och bäckenet sträcks i takt med att bebisen växer. Det är helt normalt, men om det inte ger med sig utan fortsätter några dagar, eller förvärras, bör du prata med din barnmorska.

Barnet
Ditt barn är 18 cm långt från huvud till tå och väger ca 150g. Huvudet är visserligen stort ännu, men det börjar se mer proportionerligt ut. Ögonen är fortfarande slutna, men de har blivit större och ögonfransar och ögonbryn har blivit längre. Underhudsfett börjar lagras, det hjälper till att hålla värmen samt ger energi. På huvudet växer mer och mer hår. Alla fingrar och tår har nu fått pyttesmå naglar. Det lilla hjärtat pumpar runt ungefär 24liter blod per dygn. Barnet blir medvetet om ljud utifrån och kan reagera på dem. Bröstkorgen hävs och sjunker när det tränar sin andning. Barnet befinner sig nu i den övre delen av livmodern och väger mer än moderkakan. Utifrån sett är barnet mitt emellan blygdbenet och naveln.

Bebisar är lekfulla både i och utanför magen. Din bebis har kanske upptäckt sin allra första leksak - navelsträngen - som kan vara rolig att dra i och klämma på. Även om bebisen kan ibland kan klämma tillräckligt hårt för att minska syretillförseln, behöver du inte vara orolig för att den ska hålla tag så länge att det orsakar skada. Cirkulationssystemet och urinvägarna fungerar nu som de ska och bebisen drar in fostervatten i lungorna och andas ut det igen.

Less

Detta är tagit från ett forum som jag är med i och jag håller snart på bli galen ska inget få vara svenskt längre?
(detta är inte jag som skrivit utan utdrag av vad andra människor skrivit! Men jag kan ju inte säga att jag inte håller med!)


"Vi kanske får börja vänja oss vid att Sverige inte ser ut som tidigare. Den trend jag sett i tidigare trådar är att vissa förskolor helt tagit bort griskött och börjat servera halalslaktat (där djuren ska ligga mot Mecka och får halsen avskuren och får förblöda) samt att svenska traditioner som julfirande plockas bort och att alla föräldrar var tvingade att komma och fira ramadan i förskolan. Så ser verkligheten ut idag."

"Våra traditioner brukar inte räknas eftersom vi inte uppfann något själva. Därför gör det ingenting om den skjuts undan. Men Muslimer mm har starkare "bättre" traditioner. Deras traditioner betyder mer! Det ungefär vad de svenskfientliga pk-ligan brukar häva ur sig. Tex "Men svenskarna uppfann inte Lucia, det var Italienarna, och midsommar är bara töntigt med små grodorna och allt annat trams"

Alltså, har man inte egna uppfunna traditioner så har man tydligen inte rätt att bevara sin kultur. Det måste vara landets/folkets sedan allra första början.

Därför tycker de att Islam och andra kulturer utifrån är bättre, mer spännande och det vi anammat i årtusenden bara vatten värt. För det var ju inte vårt! Men egentligen... Spelar det någon roll varifrån en tradition kommer ifrån? Det är ju trots allt svenskarna tradition trots att vi lånade den för 1000 år sedan. Vi tyckte om den och gjorde den till vår tradition.

Så jo, jag tror nog att våra traditioner kommer skjutas undan för tex Islam mm. För svenskar kan inte bli kränkta, bara invandrarna.

Jag vet inte varför det är såhär, och jag förstår inte riktigt vad vitsen är. Kanske är vissa så fruktansvärt rädda att kallas rasister att de hellre smutskastar svenska traditioner. Men vad signalerar man då till våra invandrare? Att sverige är skit?

Det måste ändå finnas något bra med Sverige som gjort att så många invandrare vill komma hit.


Detta fenomen kommer ju betyda att vi svenskar inte heller får anamma tex Islam heller... för den är ju inte heller vår. Vad får vi ha? Kanske det hela helt enkelt beror på att vissa verkligen hatar svenskar och allt sk "svenskt" till den grad att de inte är förtjänta av någon egen tradition oavsett.

Knepigt det där."

Fredag :)

Ja då var det fredag, nu är alla papper som ska vara klara för denna månad fixade och inlämnade. *skönt*

Ikväll är vi bjuda på middag hos Sussi och Matti, men de vägrar tala om vad som bjuds på så det är väl bara och vänta och se vad man får :). Annars idag har jag väl inte gjort så mycket mer än ringt ett par samtal och varit på Mitthem. Försökte även få tag i våran husvärd men han var hemma med sjukt barn så får försöka igen på måndag. Vart lovad 2006 att få nya tapeter i gästrummet (blivande barnrum) och jag känner att jag vill gärna det ska bli så också så det är lite fint och mysigt härinne :)

Nä nu ska jag bara sufra runt och fördriva tiden ha en bra fredag!

Vad har hänt här?

HAHA titta formen *skrattar*
vecka 16 (15+5)

 
 

Magen då :)

och så 2 bilder på magen kanske är passande också =)


 

Vecka 16

Din midja börjar försvinna, och ett tips för att behålla de vanliga kläderna några veckor extra är att trä genom ett gummiband som extra ögla i knapphålet och sedan knäppa gummibandet runt knappen!

Ditt barn är 14-15 cm långt mellan huvud och tå och väger ca 100g. Nu är barnets armar och ben färdigbildade och lederna fungerar. Skelettet hårdnar i och med att benen förkalkas och denna process kallas ossifikation. Barnet kan nu koordinera sina rörelser då nervsystemet fungerar och musklerna svarar på hjärnans signaler. Det är fullt med aktivitet i livmodern, fostret rullar runt, sparkar och gör volter. Ännu kan det vara svårt att känna rörelser då fostervattnet fungerar som en ljud- och rörelsedämpare. Omföderskor kan känna ett litet fladder runt denna vecka. Är det ditt första barn så dröjer det oftast några veckor till innan du känner att det sparkar. ( som jag skrivit så har jag redan börja känna små rörelser speciellt om magen kommer lite i kläm )

Inte länge nu...

Snart får jag veta om det blev bra eller ej, hehe tänk om kläderna ser förjävlig ut...aja sånt är livet. farmors linneduk blev iaf kritvit så jag hoppas ju på att mina kläder blir lika så...:) Och här hemma luktar det badhus *skrattar* men det är smällar man får ta.

Sitter också och söker efter några snygga kakeldekorationer....men funderar på att köpa vit och grått eller svart och vit...vad tros? Just nu är det bara vit med efterlämningar från den gamla som satt där när vi flyttade in...och vi ville inte längre ha den. Så tips är jag tacksam för :)

Ha en bra kväll!

Klorin nu ska här bli VITT :)

Håller på tvätta en maskin med klorin nu (JA jag vet att naturen tar skada) men det är första gången jag gör det, har fått en blodfläck på en av mina fina vita tröjor plus har en massa som blivit en kneppig vit färg nu med tiden. Sedan även linneduken som jag fick av farmor har nog fått minst 10 omgångar av klorin redan när hon hade den ;) Annars skulle den aldrig vara blendande vit och vara 15 år gammal ;)

Ska även ta och torka av golvena nu om ett tag, blir ju så mycket fläckar på golvena såhär års av skor och hunden. Jag har varit duktig nu i helgen båda tvätta och städa...:)

Tar nog någon bild på magen senare ikväll och lägger in. Ha en bra dag/kväll :)

Och en bild :)

Nu har äntligen magen börja bli mera normal igen efter magsjukan och allt. Även är den inte röd längre vilket är mycket härligt hoppas den stannar så :)


vecka 15

Ditt förstorade hjärta har nu en 20 % högre kapacitet, allt för att klara syretillförseln till dig och barnet. Runt vecka 15 kan man utföra fostervattensprov för att upptäcka eventuella kromosomrubbningar, som Downs syndrom.

Ditt barn är 104-114mm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 50g. Barnets revben, blodkärl och näthinnor syns tydligt genom den lövtunna huden. Huden börjar täckas av lanugohår, mycket fina hårstrån som hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen. Kroppsbehåringen följer mönstret på huden och bildar former som ser ut som fingeravtryck över hela kroppen.


Hörseln fortsätter att utvecklas och i mellanörat börjar ett antal mycket små ben att hårdna. Eftersom hjärnans hörselcentrum inte har bildats än, är barnet inte medvetet om alla ljud. Fostervattnet som finns runt barnet leder dock ljud, så med tiden kommer barnet att börja uppfatta din röst och dina hjärtslag. Både huvudhår och ögonbryn blir grövre hos barnet. Har barnet anlag för mörkt hår börjar pigmentcellerna i hårsäckarna producera svart pigment. Fostrets längd mäts vanligen inklusive ben från vecka 15 av din barnmorska.


Lyssnat på hjärtat :)

Efter jag haft magsjuka känner jag mig helt slut och död. Så jag fick lämna lite prover idag och även denna gång hade jag super bra värden. Även som en lite belöning så fick jag lyssna på hjärtat :)
Hon hitta den lilla bäbisen på en gång fast den ville väldigt ogärna vara med så den flytta på sig hela tiden, men till slut fick hon den att stanna på ett ställe och hjärtrytmen låg på 158/157  tjej ljud men sånt tror jag ändå inte på :P

Nu nästa besök är redan den 27.de Januari och då ska vi åter igen lyssna på hjärtat, blir spännande och se om det blir någon förändring. :)

Magsjuka :(

Fyfan jag har legat i magsjuka nu i 3 dagar äntligen börjar jag må lite bättre...men fan vad jag har tappat vikt, och magen är insugen...aja det går väl till sig på ett par dagar...igår såg det ännu värre ut för då var det rent som en grop i magen :(

så detta är bildern från vecka 15 ...tagen idag 3 dagen av magsjuka :/ 



Bäbis kläder :)

Här är bäbis kläderna som jag har hittat sedan jag blev gravid, och allt är köpt på rea. Jag hade bestämt mig att vänta tills efter vecka 12 men när jag såg att det skulle bli så billigt köpte jag några stycken olika. Sedan den andra hälften blev i mellandagarna på julrean :) Söta är det iaf :)

       

Fixat en blogg

Nu har även Ninni blivit en riktigt blogghora *skrattar*
Fixa till en blogg åt henne igår, och nu verkar hon använda den flitigt, duktig flicka.

och så här blev resultatet:


Magen

Magen är fortfarande väldigt röd så även denna vecka visar jag med tröja på.
Börjar synas mer och mer nu för varje vecka som går. Drog även in magen bara se om det gick fan det såg sjukt ut för bara några cm av den övre delen av magen åkte in hahaha vart världens grop.

vecka 14 (13+4)

 

Onsdag

Och usch och blä vad dåligt både jag och Tommy har sovit inatt, han har varit så sjukt oroad hela natten, och när morgonen kom fick vi veta varför. JO magsjuka, fyfan finns det något värre??? Och nu går jag och oroar mig över att jag kommer få skiten, och det lär jag väl få...

Idag har det inte varit en bra gravid dag, jag har mått illa trodde först jag spydde för jag drabbades av magsjukan men jag drabbades av lukten av gammal mjölk som jag hällde ut i diskhon...hehe. jag är nå så sjukt känslig emot lukter sedan jag blev gravid!

Men jag är lite smått oroad eftersom det bubblar som bara den inne i magen, snälla snäll låt  mig slippa magsjuka jag har redan legat sjuk över hela julen!

Nu ska jag sätta mig i i soffan med Tommy och se om det är något sevärt på tv annars blir det väl och se någon film lite senare vi lär ju vara ganska pigg han och jag eftersom vi sovit 5 timmar nu på dagen. Vi sov kanske 1 timma inatt så vi behövde verkligen den sömnen.

Ha en bra kväll!

vecka 14

Otroligt jag har börja må bättre :) jag hoppas så det håller i sig.
Har även senaste dagarna börja känna som bubbel eller vad man ska kalla det, eller som man blåser bubblor inne i magen och sedan smäller de...Även idag när jag låg i sängen kände jag svaga svaga petningar, så nu är jag tvärsäker att det är den lilla rackaren därinne som börjar vilja ge sig till känna :) Nu bara 35 dagar kvar tills ultraljudet, ska bli spännande att se den lille/lilla. Sedan den 27.de jan ska vi iväg och lyssna på hjärtat, blir också spännande se vart hjärtljudena ligger även fast jag inte tror på att man kan gissa vad det blir för kön på det sättet.

Min egna känsla säger att det blir en flicka, och om det ska stämma att man mår sämre med en tjej så stämmer det då på mig har ju mått piss framtills IGÅR! så jag hoppas verkligen jag kan börja få må bättre nu :) Får se om jag lägger upp någon bild på mig själv denna vecka eller om jag väntar en vecka till...magen är fortfarande jävligt röd men blivit bättre sedan jag köpte en dyr jävla kräm på Bodyshop!

ha en bra dag! :)



Nu är bebisen ungefär 9 centimeter lång och väger cirka 43 gram. Nu växer kroppen fortare än huvudet. Denna vecka kommer den papperstunna huden att täckas med den duniga kropssbehåring som kallas lanugo och vanligtvis försvinner innan bebisen föds. Ögonbryn börjar växa och huvudet kan vara täckt med dunigt hår, men det är svårt att förutse hur ditt barns hår kommer att se ut efter förlossningen.




Kring den här tiden kan fostret gripa, kisa, rynka på ögonbrynen och grimasera. Det kanske till och med kna suga på tummen. Forskare tror, att dessa och vissa andra rörelser utvecklas i takt med att impulser i hjärnan utvecklas.



(lånat från babycenter.com)