Handlat sängen idag

Idag har vi handlat sängen och sängtillbehör. Plus täcke o kudde men det är inge och lägga ut en bild på tycker jag. Så bara Annie hämtar sina saker från mitt förråd så sätter vi nog ihop sängen så det är klart. Men det verkar ju ta sin tid där *suckar*  Nu det som saknas åt bäbisen är lite små saker och skötgrejer. Får se om vi köper det nu eller om vi väntar tills 25 juni..

Blev dessa:

   

Vecka 34

   


Uträkning utgår från dagens datum: Sön 31 maj 2009.
Din graviditet startade Sön 12 okt 2008.
Din menscykel är ca 29 dagar
Du blev gravid ungefär Sön 26 okt 2008 (ägglossningen).

Du är på dag 232 av 280. (82,9%).
Du är i vecka 34.
Du har gått 33 fulla veckor och 0 fulla dagar (v33+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 18 jul 2009
Du har 48 dagar kvar till beräknad förlossning.

Nu väger bebisen ungefär 2-2.4 kg och är cirka 42-44 cm lång. Foten är 6-7 cm. Det finns 1 liter fostervatten i hinnsäcken.
Nu bör bebisen (åtminstone för dig som är förstföderska) göra sig redo inför födelsen genom att vända sig upp-och-ner, så att huvudet pekar nedåt i bäckenet.

fetal development at 33 weeksUnder de kommande veckorna håller din barnmorska ett öga på bebisens postition - vissa bebisar får för sig att de ska vända sig uppåt igen.

Din bebis kranium är fortfarande lite mjukt, eftersom benen inte riktigt sitter ihop ännu - delvis för att förlossningen ska bli lättare. Människor föder barn med ovanligt stort huvud i förhållande till mammans bäcken och detta möjliggörs av att huvudet kan tryckas ihop lite under förlossningen. Övriga delar av bebisens skelett hårdnar däremot nu och huden håller på att bli mindre röd och skrynklig.

Om du är förstföderska, kanske bebisen vänder sig nedåt denna vecka och placerar huvudet mot livmoderhalsen. (Detta händer i ungefär hälften av alla förstagångsgraviditeter.) Om du är omföderska, är det vanligt att detta inte sker förrän sista veckan innan bebisen föds - och i vissa fall inte förrän förlossningen börjar. Vill du föda utan medicinsk smärtlindring? Här kan du läsa om icke-medicinska ("naturliga") metoder.

Får du svullna fötter och vrister mot dagens slut? Vätskebindning i kroppen, s k ödem, är ofta värre senare på dagen eller om det är varmt. Märkligt nog kan detta förvärras av vätskebrist. Din kropp - i synnerhet dina njurar - och bebisen behöver mycket vatten. Om dina händer eller ditt ansikte plötsligt sväller upp, är det viktigt att du kontaktar läkare - det kan vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Torsdag

Idag har jag och Tommy varit och ätit nere på Biteline, riktigt gott : ) Skulle kolla efter något att ha på Amandas dop men hitta inget som jag tyckte om. Men istället hitta jag en rosa plattång haha...ja jag vet den är rosa men då behöver jag inte oroa mig att den kommer bort eller HAMNAR hos någon annan!!!! Sen en värmeskyddande spray så inte håret tar alltför mycket skada.

Jag testa nu ikväll platta håret lite snabbt, och håret blev riktigt blankt och fint :) Sen testa jag även locka håret en snabbis, tog 2 bilder och ni får ursäkta jag är både blek och osminkad!

 


Fina fisken ;)

Ikväll har jag o tommy hjälpt berit fixa till akvariumet, så nu är det super rent. Kände mig så dum när jag inte kunde bära allt vatten, men vad gör man? Finns ju mycket annat man kan göra...inte bara byta vatten. Sen imorgon ska jag o sussi åkte iväg och lämna in jätte malarna till Arken eftersom de har blivit alldeles för stora för akvariumet. Sen ska vi även ta med hem 10 andra små söta fiskar. : ) saknar själv mitt akvarium, speciellt nu när det vart så rent och fint. Men ska hämta hem det någon dag i framtiden, står ju på vinden hos mamma o pappa. 

Nu ska jag ta mig en välförtjänt dusch och sedan lite kvällsfika och tänka på refrängen : ) Ha det bäst!  

Vecka 33



Uträkning utgår från dagens datum: Sön 24 maj 2009.
Din graviditet startade Sön 12 okt 2008.
Din menscykel är ca 29 dagar
Du blev gravid ungefär Sön 26 okt 2008 (ägglossningen). 
Du är på dag 225 av 280. (80,4%).
Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 0 fulla dagar (v32+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 18 jul 2009
Du har 55 dagar kvar till beräknad förlossning.

Nu väger bebisen ungefär 1,7 kg och är cirka 42 cm lång från topp till tå. Lungorna kommer inte att vara fullt utvecklade förrän närmare förlossningen, men bebisen tränar redan andning genom att "andas" fostervatten.

fetal development at 32 weeksEn del bebisar har redan fullt av hår på huvudet, medan andra bara har små fjun. Att ha tjockt hår vid födseln garanterar inte att man kommer att ha tjockt hår senare i livet, men det har visat sig att barn som har tunt hår oftast har tunnare hår också som vuxna.

Om bebisen är en pojke, brukar testiklarna nu vandra ner i pungen från bukhålan. Det händer emellertid att den ena eller båda testiklarna ligger kvar tills efter födseln. Två tredjedelar av alla fall då testiklarna inte vandrat ner i pungen vid födseln har rättat till sig av sig själva vid ettårsdagen.

Du lägger förmodligen på dig ungefär 450 gram i veckan nu, framför allt därför att bebisen lägger på sig nästan halva sin födelsevikt under en fullgången graviditets sista sju veckor. Se till att du äter bra den sista tiden.

Nu är det lagom och lagom är redan för mycket ;P

Har egentligen inget att skriva men kan ju berätta att inatt sover man själv :( Tommy jobbar dag + natt så han är hemma imorgon efter åtta tiden. Stackars liten han kommer ju vara helt DÖD! Sen är han ledig självklart på torsdagen, men jobbar fredag, lördag och söndag natt. Han är så duktig, men det är så trist att vara ensam hela tiden...och även om han är hemma så lägger han ju sig bra efter några timmar, så det är ju trist. Men han har kämpa på bra och jag är väldigt stolt över honom. Han fick ju veta föra veckan att han får fasttjänst, så allt slit får ju sitt pris till slut =)

Nu ska jag ut en sväng med Sussi, bli lite rastad hahaha...

Vill inte bli större, känns som magen inte kan växa mer....men tydligen så kan den ju det eftersom det är ca 2 månader kvar innan lillen är beräknad....ja vad säger man :/ Jag är less nu...


Besök hos BM

Idag så har jag varit på besök hos BM, och hade bra värden och lillen låg neråt även denna gång. Hjärtljudet låg på 146. Och jag hade ett SF-mått på 31 cm så magen den växer allt ;P Sist i vecka 29 hade jag 28 cm. Men jag följer min kurva som jag ska. Och det var lite som jag gissat det är bena hans som ligger och trycker och pressar på mina kära revben SKÖNT *eller inte* Har även gått upp ca 4 kg nu, vilket BM sa att det är rätt lite, men förmodligen så är det lite mer men jag har gått ner i mig själv så det syns inte på vågen.

Fråga också vad det är som gör att min mage blir "platt" när jag sitter ner, och det var som jag trott. Att det är musklerna mina som håller in magen fortfarande. Och hon sa att det var bara bra eftersom då har jag lite muskler som sedan kan hjälpa hålla in magen bättre...Vi ser väl :)

Fått alla mina tider nu som jag ska till BM, sista jag fick var 17 juli, men då har jag bestämt att han redan ska vara ute ;) haha

Fick äntligen veta också att jag slipper göra någon mer praktik nu, så jag är överlycklig...har fan haft ett helvete, varit så jobbigt. Igår när jag var där fick jag förvärkar och riktigt förbannat ont gjorde dem så fick åka hem tidigare...och då var det inge skönt att sitta på en buss vill jag då lova!! UUH!

Nu ska jag ta och plocka lite här hemma, sen blir det nog att vila en liten stund, sovit fruktansvärt dåligt och gick upp vid sju tiden eftersom jag hade tid hos BM 8.00.

Ha en bra dag!

Vecka 32

Veckan som varit har jag börja få riktigt jobbiga förvärkar, vaknat flera nätter i rad av dem. Sen tror jag bäbisen i magen kommer krypa ur magen snart haha känns så iaf när han rör sig...Nästan lite obehagligt eftersom man är inte beredd
































Uträkning utgår från dagens datum: Sön 17 maj 2009.
Din graviditet startade Sön 12 okt 2008.
Din menscykel är ca 29 dagar
Du blev gravid ungefär Sön 26 okt 2008 (ägglossningen).

Du är på dag 218 av 280. (77,9%).
Du är i vecka 32.
Du har gått 31 fulla veckor och 0 fulla dagar (v31+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 18 jul 2009
Du har 62 dagar kvar till beräknad förlossning.
Bebisens kropp, armar och ben fortsätter att rundas av i takt med att underhudsfett tillkommer - och de ser äntligen ut att vara i proportion till huvudets storlek. Den väger ungefär 1,5-1.7 kg nu, ser mer och mer ut som en nyfödd bebis "ska" göra och är drygt 40 cm lång.

fetal development at 31 weeksPå grund av trängseln därinne, har du kanske märkt att bebisen inte längre rör sig lika livligt. Så länge den fortsätter vrida på sig lite, så vet du att allt står väl till. Det kan vara svårt att tro, men bebisen har fortfarande en hel del växande kvar innan den föds - ungefär 900 gram!

Bebisens inre organ fortsätter att utvecklas och mogna och den kissar nu vatten, vilket är bra träning inför livet utanför. Snart kan du vara förvissad om att ditt barn börjar få ett rikt inre liv - undersökningar har visat, att bebisar i magen har perioder av drömsömn redan kring åttonde månaden.

Du har förmodligen gått upp 1,3-1,8 kg denna månad. Ett knappt halvkilo (450 g) per vecka är helt normalt under sista trimestern, eftersom bebisen går igenom en sista växtspurt inför födseln.



 


Tisdag

Idag har jag varit hos Madde hela dagen och hjälpt henne fixa bloggen sin, och lärt henne lite små trix i photoshop :) Så nu ska nog något sitta där iaf ;)



Jag satt och kolla igenom bilder, och jag börja själv fundera vilken sminkning som jag haft genom åren som vart snyggast...så om någon vill svara skulle det vara trevligt. Vilken vart bäst som jag borde måla igen?


Tack sötis

Fick en klänning/linne idag av Tommy, ett rött somrigt, tänkte jag skulle visa en bild på den :)
Den är finare än den är på bilden tycker då jag :)



Vecka 31

 


                 Jag börjar fundera om jag svalt en badboll ;) haha


Uträkning utgår från dagens datum: Sön 10 maj 2009.
Din graviditet startade Sön 12 okt 2008.
Din menscykel är ca 29 dagar
Du blev gravid ungefär Sön 26 okt 2008 (ägglossningen).

Du är på dag 211 av 280. (75,4%).
Du är i vecka 31.
Du har gått 30 fulla veckor och 0 fulla dagar (v30+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 18 jul 2009
Du har 69 dagar kvar till beräknad förlossning.

Bebisen:
Bebisens lungor och matsmältningssytem är nu nästan färdigutvecklade. Ökningen i längd kan komma att sakta av (bebisen är ungefär 40 cm lång nu), men den kommer att lägga på sig vikt ända fram till födseln.

fetal development at 30 weeksBebisen fortsätter att blinka och kan förmodligen se vad som händer inne i livmodern, till exempel skiftande ljusnivåer och rörliga ljuskällor. Om du håller en ficklampa mot magen, kanske bebisen inte bara vänder sig mot den, utan sträcker sig eventuellt mot ljuset. En del forskare tror att det stimulerar bebisens synutveckling om du har magen "ute" i ljuset. Förvänta dig inte att bebisen ska ha perfekt syn när den föds, däremot - nyfödda ser bara någorlunda bra på 20-30 centimeters avstånd. Normalseende barn når inte vad vi menar med perfekt syn förrän de är mellan sju och nio år gamla. Bebisen har nu ögonbryn och ögonfransar.

Nu omges bebisen av ungefär en liter fostervatten, men det blir mindre när den blir större och det blir trångt. Din expanderande livmoder trycker på diafragman, vilket kan göra att du känner dig andfådd och har svårt att andas ordentligt, men det är en naturlig följd att att det är trångt om utrymmet. Vid ungefär 34 veckor (eller precis innan det är dags att föda, om detta är din andra eller tredje graviditet) kommer bebisens huvud att vändas nedåt i bäckenet inför förlossningen, vilket gör att det blir lättare att andas och äta.


Mamman:

Om din graviditet är normal och du är frisk följer du säkert det så kallade basprogrammet hos din barnmorska. Då brukar det vara dags för ännu en kontroll i graviditetsvecka 31. De flesta kvinnor kan fortsätta att arbeta som vanligt en tid till. Har du ett arbete som är extra tungt eller stressigt kan du från och med nu få beviljat havandeskapspenning på hel- eller deltid. Det gäller också om ditt arbete innebär ansträngande arbetsställningar eller om du utsätts för miljögifter eller skadliga gaser. Handläggningstiden kan vara ganska lång så ansök till försäkringskassan i god tid.

Belastningen på rygg och leder ökar för varje vecka. Om du måste bära matkassar eller något annat tungt, fördela vikten mellan båda dina händer så att du inte snedbelastar. En del kvinnor har väldigt ont av foglossning. Be barnmorskan eller sjukgymnasten om tips på vad du kan göra för att lindra det onda. Det är inte ovanligt att sammandragningarna ökar nu när magen blir större. Din kropp förbereder sig långsamt men säkert på att föda.


ÄNTLIGEN KLAR!! :D

över 60 kakelplattor är inte det lättaste att sitta och skära ut bitar till, men nu är jag äntligen klar efter måååånga om och men :) Och jag tycker det blev riktigt fint, kommer passa jättebra in med sandfärgen som vi ska måla om till :)

 
Detta är före...fast detta är ett gammalt kort...men vit var kaklet iaf ;)



Och detta är efteråt :) Riktigt nöjd :) Sen kommer det som sagt vara en liknade färg på väggarna om ca 1 månad :)

Onsdag

Idag har jag varit på myrorna, och jag blev helt slut börjar verkligen kännas att man är höggravid nu...OCH TRÖTT är jag eftersom jag inte sover mycket om nätterna :(

UUUUUUUUUH

Köpte en klänning åt Amanda idag som jag tycker var super söt. :) Som hon säkerligen kan ha till sommaren eftersom det är en storlek 68


Vecka 30

Då var det inte så länge kvar innan lillen kommer, och jag tycker dagarna går fruktansvärt fort, var nyss i vecka 20 känns det som och nu är det 10 veckor sen. Nu har jag även vagnen hemma, ska fixa i ordning den, sen ta lite kort. Väldigt nöjd, den är väldigt fin, så tack mamma :) Köpte en skötbädd i helgen också, den var nersatt från ca 300kr till 135 kr så det var ju super :) Fick 2 pyjamas av mamma också från Cubus i storlek 68, hur gulliga som helst.

Något som jag märker mycket av just nu är halsbränna och kramper i vaderna, annars är det mesta ganska okej. Slut i ryggen blir jag efter ett tag men inte märkt av någon foglossning, och det är jag väldigt tacksam för :) Lillen har också lugnat ner sig, sparkar inte alls på samma sätt längre utan pressar och trycker mera nu..börjar fundera om han ligger neråt eftersom jag har sånt tryck och mesta rörelserna kommer nerifrån...

Uträkning utgår från dagens datum: Mån 4 maj 2009.
Din graviditet startade Sön 12 okt 2008.
Din menscykel är ca 29 dagar
Du blev gravid ungefär Sön 26 okt 2008 (ägglossningen).

Du är på dag 205 av 280. (73,2%).
Du är i vecka 30.
Du har gått 29 fulla veckor och 1 full dag (v29+1).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 18 jul 2009
Du har 75 dagar kvar till beräknad förlossning.



Barnet:

38 cm lång och ca 1.5 kg tung. Barnets hjärna utvecklas och växer. För att få plats veckar den ihop sig allt mer och bildar dess karakteristiska vindlingar och flikar. Barnets lungor är nästan helt utvecklade och det övar på andningsrörelser genom att höja och sänka bröstkorgen.


Mamman:

Kanske känner du att barnet hickar?
Antagligen har ni påbörjat eller kanske redan slutfört någon föräldraförberedande kurs. Det är ungefär 2 månader kvar till förlossningen och mötet med ert lilla barn närmar sig för varje dag som går. Det är mer påtagligt ett barn du bär på, det blir allt större och starkare. Det är naturligt att föreställningarna om barnet och tankarna på hur en vardag med barnet skall bli ökar. Många kvinnor klagar över en tilltagande trötthet. Var noga med att äta bra näringsrik mat, att sova ordentligt och se till att du håller koll på ditt järnvärde. Prioritera en stund ute i friska luften varje dag. Inaktivitet och näringsbrist på grund av en felaktig kost leder bara till ännu mer trötthet och krämpor i kroppen.
En del kvinnor får känningar av bäckensmärtor. Der är en hormonell påverkan på alla fogar och leder, framför allt bäckenet. Det är helt naturligt och ändamålsenligt eftersom det ger förlossningskanalen större möjlighet att bli elastisk och vidgas vid förlossningen. En del kvinnor upplever det som smärtsamt, de får svårt att gå och blygdbensfogen blir mycket öm. Det börjar bli tyngre och du kan känna dig känslig och ha lätt för att gråta vilket inte alls är konstigt. Du går in i den sista delen av graviditeten och det ställer stora krav på dig, både fysiskt och psykiskt. Lyssna till din kropp, var snäll mot den och ha tålamod. Det här är en speciell tid i livet. Sannolikt gör du inte om det så många gånger. Glöm inte att ta en paus mitt på dagen. Lägg dig ner och vila med benen högt mellan varven.







Magen blir då inte mindre iaf ;P

1 Maj

Ååh vilket härligt väder vi fått nu igen :) Äntligen kanske våren verkligen är påväg! Går inte ens vara ute på balkongen just nu är närmare 40 grader därute hehe...

Ikväll kommer mamma och Fredrik, men inte förns sent någonstans mellan 21-22, båda jobbar ju hela dagen idag. Ska ta och bädda och dammsuga så det är rent och fint när de kommer på besök, och eftersom Fredrik har allergi så ska jag dammsuga lite extra noga.

Igår var jag o Tommy på birsta, Tommy köpte en hjälp till mopeden som vi köpte i tisdags och jag köpte mig en jättebra mascara och ett par super fina svarta skor :)