Tack sötnos

Tommy kom hem med ett jättefint silver halsband idag, det var så gulligt av honom tack sötis :)

  

5 år <3




Vecka 25

                              
( Klickbara )


Uträkning utgår från dagens datum: Mån 30 mar 2009.
Din graviditet startade Sön 12 okt 2008.
Din menscykel är ca 29 dagar
Du blev gravid ungefär Sön 26 okt 2008 (ägglossningen).

Du är på dag 170 av 280. (60,7%).
Du är i vecka 25.
Du har gått 24 fulla veckor och 1 full dag (v24+1).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Lör 18 jul 2009
Du har 110 dagar kvar till beräknad förlossning.

Barnet:
Bebisen väger nu över 600-700 gram och är välproportionerad, men med tunn och ömtålig hud och ringa mängd underhudsfett. Hjärnan växer snabbt och bebisen börjar fylla utrymmet i livmodern. Den är ungefär 30 centimeter lång från hjässa till häl. Även om chanserna att bebisen skulle klara sig med rätt vård om den föddes nu är goda, så skulle de flesta läkare och barnmorskor göra sitt bästa för att förhindra en förlossning i det här stadiet så att bebisen får fortsätta utvecklas på "vanligt" sätt.


Mamman:

En del kvinnor kanske har lättare att få kramper i vaderna? Kanske blir du ofta kissnödig? Nu beror det på att livmoderns tyngd och barnet trycker ner på urinblåsan. Gravida kvinnor får lättare urinvägsinfektion än när de inte väntar barn. Tillhör du dem som har haft återkommande urinvägsinfektioner bör du vara extra uppmärksam på eventuella symptom som sveda och trängningar när du kissar. Drick rikligt, gärna vatten med citron eller tranbär i, för att förebygga nya besvär. Runt vecka 25 går de flesta gravida kvinnor till barnmorskan för en kontroll. Nu börjar mätningen av livmoderns tillväxt. Med ett måttband mäter barnmorskan måttet mellan blygdbenet, symfysen och livmoderns övre kant, fundus. Det så kallade SF-måttet ritas in på en kurva. Normalvärdet ligger ungefär på 23 cm plus eller minus några centimeter. Det spelar inte så stor roll hur just ditt mått är. Det viktiga är att måttet följer sin egen kurva utan några dramatiska avvikelser uppåt eller nedåt.


Tisdag

Målarna kom inte idag :( Hade fått förhinder så skulle komma imorgon istället. Men en av dem kom och hämta nykeln hit så jag slipper bara sitta inne och passa dörren, plus att jag fick en färgskala att välja färger i mellan. Och som jag redan hade bestämt så ska sovrummet vara grått, sen är jag inte riktigt säker vad jag ska ha inne i det blivande barnrummet?? Får se vad Tommy säger när han kommer hem.

 
Sen har jag även idag beställt detta påslakanset, är den inte gullig? denna gick på 179 kr, och Ikea har ju inte direkt så himla mycket billigare påslakanset. MEN mycket fulare så även om det kostar lite mer så är det helt klart värt det! :)

 
Och en filt som jag inte heller kunde hålla mig ifrån :) Gick bara på 45 kr så jag blev ju inte rånad på köpet ;)

Måndag

Vakna tidigt idag av att målarna ringde och hörde om dem kunde börja redan idag. Men herregud klockan var fem över sju, inte har väl jag hunnit flytta undan möbler när jag senast prata med han i föra veckan och då skulle jag vänta 2 veckor haha. Men imorgon så får vi målat här hemma, så de lär ju vara här klockan sju utanför och vill börja...tur man är morgonpigg!!

Imorgon ska jag också till barnmorskan, känns kul var ju ett bra tag sedan man var där. Ska prata med henne om smärtan jag känner i höften i magen, ungefär som jag sträcker mig hela tiden...inte en härlig känsla =/

Sen nu på morgonen har jag fixat en blogg åt Sara...den behövde verkligen ett lyft ;)



Nu ska jag sätta mig och se på våra bästa år, har inte sett på ett par dagar. Men jag lär ju inte direkt ha missat super mycket haha =)

Vecka 24

Han i magen är typ inte lugn ofta längre, och sparkar överallt känns det som. Ibland är det faktiskt inte alltför skönt när han sparkar på organ känns det som...Eller när man vaknar om natten av att det bökar som bara den därinne :) Annars har vecka 23 varit en bra vecka. Nu ska här sovas är trött som en gris!!

             

Uträkning utgår från dagens datum: Sön 22 mar 2009.
Din graviditet startade Sön 12 okt 2008.
Din menscykel är ca 29 dagar
Du blev gravid ungefär Sön 26 okt 2008 (ägglossningen).

Du är på dag 162 av 280. (57,9%).
Du är i vecka 24.
Du har gått 23 fulla veckor och 0 fulla dagar (v23+0).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Lör 18 jul 2009
Du har 118 dagar kvar till beräknad förlossning


Bebisen väger nu strax över ett halvt kilo och är nästan 30 cm lång från hjässa till häl. Hörseln är välutvecklad och den kan höra din röst (som under vatten), dina hjärtslag och de mullrande, gurglande och kurrande ljud din mage och tarm gör. Höga ljud som bebisen ofta hör inne i livmodern, t ex hundskall eller dammsugaren, kommer förmodligen inte att låta otäcka efter födseln.

fetal development at 23 weeksMånga studier pekar på att bebisar i magen ofta gillar klassisk musik - av någon anledning, särskilt Vivaldi. Pröva att spela Quattro Staggione och se om bebisen reagerar. Lugnar den ner sig när musiken är långsam och blir livligare när den är snabbare? Vem vet, du kanske bär på en blivande dirigent!

Din bebis hörsel fortsätter att utvecklas och lungorna håller på att förbereda sig inför livet utanför. Den sväljer fostervatten, men kommer förmodligen inte att bajsa förrän den är född.

Om din bebis skulle födas så här tidigt, skulle den ha goda utsikter att klara sig (ca 85%) förutsatt att den fick rätt vård. Medicinska och teknologiska framgångar har medfört att 24 veckors bebisar kan fortsätta utvecklas tillfredsställande utanför livmodern om de föds för tidigt.

Du kanske börjar känna dig klumpig och ovig nu när din tyngdpunkt förflyttat sig. Tandköttet blöder eventuellt när du borstar tänderna och du kanske har fått knoppnavel? Sådant kommer att gå tillbaks till hur det var förut efter förlossningen.

Var ut en sväng

Gick ner emot havet jag och Tommy, hade med mig kameran också så jag tog några kort. Roligare ta kort på våren så den får gärna ta och komma nu :) Så det inte är så dystert och mörkt hela tiden!



Lilla snyggingen :)


Mio


Puss


Vi


Tommy


Dessa har jag alltid tyckt är så himla söta :)


En vacker bild av naturen ;)

Fin väder :)

Idag ska jag ta och vara ute mycket var mina planer. Och magvärken är idag väldigt mild så det känns skönt. Men jag måste få beklaga mig på vårdcentralen här i skönsberg!!! USCH!!! Snacka om att verkligen skita i att man har ont, fattar inte hur svårt det kan vara att få liite hjälp!!

Sen ringde jag målarna idag som ska fixa här hemma, skulle ta 2-3 veckor innan jag skulle få fixat, först var det 7 veckor men då sa jag men snälla jag har redan väntat 2 månader lite snabbare kan jag väl få detta fixat. Då sa han jo men 2-3 veckor jag flyttar upp dig på listan eftersom du redan väntat så länge.

Imorgon är vi bjudna på middag hemma hos Tommys föräldrar, sen har vi bestämt att vi ska ha en mysighelg bara, och hoppas på bra väder så vi kan vara ute mycket. Se bra filmer och äta något gott. Blir inte så mycket tid för varandra nu när Tommy går skola, sen har jag ju mått som jag mått så jag har vilat mycket och somnat framför tv...

ha en härlig dag!

vecka 23

Jag har mått bra veckan som varit, känner som sagt jag orkar mera och mår inte alls lika dåligt längre. PÅ TIDEN!!! Prinsen inne i magen är en riktig vilde, han är typ aldrig lugn haha, men då vet man ju att han mår bra iaf och lever därinner :)


Barnet:
Nu väger bebisen  cirka 430-600 grams, är drygt 27 centimeter lång från hjässa till häl
och har samma proportioner som en nyfödd bebis, om än lite spinkigare eftersom bebishullet inte utvecklats ännu. Innan detta sker, ser huden lite skrynklig ut, men bebisen lägger på sig lite varje dag nu. Läppar och ögon är formade, men iris (regnbågshinnan) saknar fortfarande pigment. Bukspottkörteln utvecklas stadigt.
fetal development at 22 weeksRedan nu finns tandämnen i käkarna och det dröjer inte så länge innan bebisen är född och så småningom får sina första tänder.

Mamman:

Det är mer vanligt mot graviditetens sista veckor men en del kvinnor upplever redan nu hur livmodern av och till drar ihop sig. Dessa sammandragningar ses som ett tecken på att livmodern tränar sig inför det riktiga stora förlossningsarbetet. Samtidigt förbättras också blodcirkulationen till moderkakan vilket är gynnsamt för barnet Du får lättare den här typen av sammandragningar om du varit extra aktiv, när du tränat eller efter samlag. Det är inte farligt för barnet som ligger väl skyddad inne i livmodern. Du kan fortfarande motionera men lyssna på kroppen och ta fler vilopauser om sammandragningarna är besvärande.
Hittills har du förmodligen ökat i vikt med mellan 5,5 och 7 kg, men från och med nu kommer du att öka snabbare i vikt - räkna med strax under ett kvarts kilo per vecka. Det är vanligt och helt normalt att få sug efter specifik mat och ökade (men inte blodblandade) flytningar.


Uträkning utgår från dagens datum: Sön 15 mar 2009.
Din graviditet startade Sön 12 okt 2008.
Din menscykel är ca 29 dagar
Du blev gravid ungefär Sön 26 okt 2008 (ägglossningen).
Du är på dag 155 av 280. (55,4%).
Du är i vecka 23.
Du har gått 22 fulla veckor och 0 fulla dagar (v22+0).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
[Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Lör 18 jul 2009
Du har 125 dagar kvar till beräknad förlossning.



 
 

HAHAHA

Ja, inte fan såg magen normal ut om man drog in det lilla som gick hahaha snacka om UDDA :P


Mini

Nu på morgonen var han i full fart i magen jag såg hur han rörde sig i magen, men när jag tog fram kameran fick jag bara små sparkar men några syns haha, så får göra ett nytt försök senare nån dag när han är vild igen som är VÄLDIGT ofta...

Nu funkar det!!

ÄNTLIGEN så funkar telefonen efter måååånga OM och MEN :D

Då var det en ny dag

Nu har jag pratat med servanet igen, men han som jobbar på driften skulle koppla och hålla på fattar inget, sen ringa upp igen. Hur svårt är det egentligen att få hemtelefon?? Jag kanske skulle beställt telia så man får via jacket??!


Japp då har jag en ny sladd och den är inkopplad men gubben gick på lunch, kan man bli mera less??? Jag har hör olika visor om hur det ska funka och så sen i söndags...nu är det fan tisdag och idag vill jag gärna att det funkar annars vet jag inte vad jag gör?? RING, jag har annat att göra idag än sitta hemma!!!!!



Vakna kvart över åtta att Maria ringer, vanligtviss är jag ju vaken denna tid, men idag sov jag faktiskt. Och mini i magen vakna tydligen också av ringsingnalen, han blev helt galen och sparka och rörde sig hahaha, det var lite roligt. Sen efter jag hade pratat klart la jag mobilen på magen med musik på och då vart det livat igen. Han är som mamma sin, älskar musik tydligen ;D

Idag ska jag snabb städa lite här hemma vänta på att KÄRA Servanet ska höra av sig, blir le som fan på dem!!!! Sen blir det gå en sväng till Madde och hålle henne sällskap, men först måste Servanet höra av sig såå jag får en sak klart!!! LEEESSS!!!

Ha en bra dag, ni ska jag och mini äta frukost =)

Lite kläder

Jag fick lite babykläder av farmor när jag var hemma hos mamma o pappa så jag tänkte jag skulle ta och lägga upp dem :) Även en söt kofta som jag köpte.

                 

Dessa fick jag av farmor :) Tack så mycket!



Och denna lilla kofta köpte jag själv



och handla en söt liten rosa body till Amanda :)

och 2 bilder kanske skulle passa bra




Vecka 22

Jag mår knappt illa längre, tyvärr är jag fortfarande väldigt trött och slut, men det tror jag också snart kommer börja släppa eftersom jag känner mig piggare och piggare för varje dag. Börjar även märka ett mönster hur han i magen är vaken, mest morgon o kväll sen tyvärr även nätter ;) Min kära sambo Tommy har även fått många sparkar veckan som varit, och han är väldigt glad och jag ser hur han lyser när han får en spark :)

Fick ett par mammabyxor av mamma, 2 kjolar och en blus av farmor som jag kan ha nu och framåt, jätte härliga kläder. Tack mamma & farmor.



Uträkning utgår från dagens datum: Sön 8 mar 2009.
Din graviditet startade Sön 12 okt 2008.
Din menscykel är ca 29 dagar
Du blev gravid ungefär Sön 26 okt 2008 (ägglossningen).

Du är på dag 148 av 280. (52,9%).
Du är i vecka 22.
Du har gått 21 fulla veckor och 0 fulla dagar (v21+0).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Lör 18 jul 2009
Du har 132 dagar kvar till beräknad förlossning.


Barnet:

Nu väger fostret cirka 360-520 gram och är ungefär 27 centimeter långt från hjässa till häl. Ögonbryn och ögonlock är fullt utvecklade och fingertopparna täcks av naglar.

"Små grytor har stora öron": Nu kan bebisen höra vad du säger eller sjunger. Vissa studier pekar på att att nyfödda barn suger kraftigare om de lyssnar på en saga de hört ofta i livmodern. Om du vill göra din egen "vetenskapliga" undersökning, kan du välja en bok du tycker om och läsa den högt. Det är klokt att välja något du inte kommer att tröttna på i brådrasket, eftersom det kan råka på att bli en storfavorit du får läsa många, många kvällar framöver...

Mamman:

Livmoderns övre kant når en bit ovanför naveln och det går att se utanpå magen när barnet rör sig. Ditt tandkött kan vara svullet, kanske blöder det lite när du borstar tänderna. De flesta gravida mår fortfarande bra vid den här tiden och det kan kännas avlägset att börja planera för sin föräldraledighet. Men det kan vara klokt att tänka igenom sin situation. De flesta kvinnor mår bra av att ta en paus innan barnet kommer och då är det viktigt att planera in den i tid. Kanske har du semester eller någon annan ledighet du kan ta ut? Du har annars rätt att vara föräldraledig från ditt arbete i 7 veckor innan beräknat förlossningsdatum.


Vilken vacker dag

Vakna vid nio tiden åt frukost och hörde med pappa om vi kunde åka ner till havet en sväng och se hur det ser ut där. det gjorde vi också jag, pappa, Tommy och vovvarna. Var himla fint därnere och inte alls kallt. Sen åt vi lite lunch innan mamma åkte på jobbet och körde hem farmor. Vi fick dåligt samvete att vi satt inne när det var så härligt väder ute så vi valde gå ut och busa med hundarna, sen körde jag och Tommy lite prickkastning emot husvägen, men inte fan var vi bra hehe...men det var så härligt ute så det gör inget :)

Nu ska vi snart vandra iväg på affären och handla så vi kan göra hemmagjord pizza :)

Ha en bra lördag


Vad han sparkas ~ ♥ ~

Börjar nästan fundera om man väntar en liten fotbollspelare i magen, han är som en vilde hihi...

Igår satt jag och Tommy och såg på tv och då satt han igång och sparka för fullt, både jag och Tommy såg sparkar utanpå magen. Mysigt värre.

Ska ta och gå ut om en liten stund med mamma och Mio, ska gå ner på djuraffären och handla lite godis åt Bosse & Mio. Tommy lär ju gå upp till Fredrik och spela Xbox hela dagen lång så lika bra man försöker sysselsätta sig med något. Lär väl hjälpa mamma med maten senare också då även farmor kommer på besök och äter och sover här, så det blir som en liten sammanträff.

Ha en bra fredag!

Vecka 21

Den här veckan blir det tyvärr inga bilder eftersom jag är uppe i Västerbotten och har kameran hemma. Men men..Mamma har känt första sparken nu, har även själv sett hur han sparkar utanpå magen, blir som en liten uppbulle när han sparkar hihi :) Fått riktigt hårda sparkar på blåsan och det är inte alltför mysigt eftersom jag blir kissnödig direkt då...Magen växer och frodas känns som varje dag man vaknar upp är den större...även börja se när jag ligger ner var han ligger i magen eftersom ena sidan av magen är mera uppåt och hård.

Testa lyssna efter hjärtat med pappas stetoskop (stavas?) och hitta ett svagt hjärtljud så man hörde inge bra, men han lyckades iaf flera gånger träffa stetoskopet och då small det bra i öronen haha...Han tyckte säkerligen den var kall eftersom den är fruktansvärt kall :)



Uträkning utgår från dagens datum: Mån 2 mar 2009.
Din graviditet startade Sön 12 okt 2008.
Din menscykel är ca 29 dagar
Du blev gravid ungefär Sön 26 okt 2008 (ägglossningen).

Du är på dag 142 av 280. (50,7%).
Du är i vecka 21.
Du har gått 20 fulla veckor och 1 full dag (v20+1).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Lör 18 jul 2009
Du har 138 dagar kvar till beräknad förlossning.



Bebisen:

Nu är barnet ca 24-26 cm långt och cirka 380-420 gram tungt, vikt ökar nu med ca 70 g om dagen. Det har fortfarande gott om plats att röra sig fritt i din livmoder och kan sparka högt upp pch långt ner. Ibland kanske du inte känner något alls och då sparkar bebisen säkerligen in mot ryggen på dig. Födelsedatum kan fastslås med en veckas felmarginal åt vart håll mot bakgrund av huvudets storlek, som är cirka 5 cm i diameter.
Barnet kan suga på tummen eller fingrarna, kan knäppa händerna och kan skaka hand med sig själv. Han eller hon kan känna smaken av bittert och sött- om man sätter till ett bittert ämne till fostervattnet slutar fostret att svälja men om man sätter till ett sött ämne sväljer det fortare än i vanliga fall. Kan reagera på starkt ljus och ljud men också på behaglig musik. Spela gärna låtar om och om igen så lär sig barnet att känna igen de låtarna. Börja prata med barnet.

Mamman:
Barnet växer och du känner dagligen fosterrörelser som blir allt starkare.
Livmodern tar allt mer utrymme i anspråk och pressar undan den blivande mammans inre organ. Kanske får du av och till halsbränna och sura uppstötningar. Mjölkkörtlarna i brösten har mognat de senaste veckorna och blodådrorna blir tydligare. En del kvinnor upptäcker att det redan under graviditeten kan komma lite mjölk från brösten? Det är den första, mycket innehållsrika och feta mjölken som kallas för råmjölk eller kolostrum. Den är ur näringssynpunkt viktig för barnet när det ammas de första gångerna, innan den riktiga mjölkproduktionen tagit fart. Det är helt normalt att brösten kan läcka lite mjölk redan nu. Det har ingen betydelse för hur din amning och mjölkbildning senare kommer att fungera. Själva bröstvårtorna påverkas av graviditetens hormoner och blir något större och mörkare. Körtlarna på vårtgården blir också mer markanta där de sticker upp lite ovanför ytan.