Vecka 30

Då var det inte så länge kvar innan lillen kommer, och jag tycker dagarna går fruktansvärt fort, var nyss i vecka 20 känns det som och nu är det 10 veckor sen. Nu har jag även vagnen hemma, ska fixa i ordning den, sen ta lite kort. Väldigt nöjd, den är väldigt fin, så tack mamma :) Köpte en skötbädd i helgen också, den var nersatt från ca 300kr till 135 kr så det var ju super :) Fick 2 pyjamas av mamma också från Cubus i storlek 68, hur gulliga som helst.

Något som jag märker mycket av just nu är halsbränna och kramper i vaderna, annars är det mesta ganska okej. Slut i ryggen blir jag efter ett tag men inte märkt av någon foglossning, och det är jag väldigt tacksam för :) Lillen har också lugnat ner sig, sparkar inte alls på samma sätt längre utan pressar och trycker mera nu..börjar fundera om han ligger neråt eftersom jag har sånt tryck och mesta rörelserna kommer nerifrån...

Uträkning utgår från dagens datum: Mån 4 maj 2009.
Din graviditet startade Sön 12 okt 2008.
Din menscykel är ca 29 dagar
Du blev gravid ungefär Sön 26 okt 2008 (ägglossningen).

Du är på dag 205 av 280. (73,2%).
Du är i vecka 30.
Du har gått 29 fulla veckor och 1 full dag (v29+1).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 18 jul 2009
Du har 75 dagar kvar till beräknad förlossning.



Barnet:

38 cm lång och ca 1.5 kg tung. Barnets hjärna utvecklas och växer. För att få plats veckar den ihop sig allt mer och bildar dess karakteristiska vindlingar och flikar. Barnets lungor är nästan helt utvecklade och det övar på andningsrörelser genom att höja och sänka bröstkorgen.


Mamman:

Kanske känner du att barnet hickar?
Antagligen har ni påbörjat eller kanske redan slutfört någon föräldraförberedande kurs. Det är ungefär 2 månader kvar till förlossningen och mötet med ert lilla barn närmar sig för varje dag som går. Det är mer påtagligt ett barn du bär på, det blir allt större och starkare. Det är naturligt att föreställningarna om barnet och tankarna på hur en vardag med barnet skall bli ökar. Många kvinnor klagar över en tilltagande trötthet. Var noga med att äta bra näringsrik mat, att sova ordentligt och se till att du håller koll på ditt järnvärde. Prioritera en stund ute i friska luften varje dag. Inaktivitet och näringsbrist på grund av en felaktig kost leder bara till ännu mer trötthet och krämpor i kroppen.
En del kvinnor får känningar av bäckensmärtor. Der är en hormonell påverkan på alla fogar och leder, framför allt bäckenet. Det är helt naturligt och ändamålsenligt eftersom det ger förlossningskanalen större möjlighet att bli elastisk och vidgas vid förlossningen. En del kvinnor upplever det som smärtsamt, de får svårt att gå och blygdbensfogen blir mycket öm. Det börjar bli tyngre och du kan känna dig känslig och ha lätt för att gråta vilket inte alls är konstigt. Du går in i den sista delen av graviditeten och det ställer stora krav på dig, både fysiskt och psykiskt. Lyssna till din kropp, var snäll mot den och ha tålamod. Det här är en speciell tid i livet. Sannolikt gör du inte om det så många gånger. Glöm inte att ta en paus mitt på dagen. Lägg dig ner och vila med benen högt mellan varven.







Magen blir då inte mindre iaf ;P

Kommentarer
Madde

shiit vad den växer :D inte så lång tid kvar nu ju!!

2009-05-04 20:27:03
URL: http://maddoxx.blogg.se/
sara - michelles mamma <3

hoho de närmar sig :D:D

2009-05-04 21:36:35
URL: http://saramalmstrom.blogg.se/



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback