Shoppat!

Jag har shoppat lite kläder och små saker här är bland annat linnet och cardiganen jag köpte.
Köpte 3 linnen, 2 cardigans 3 par örhängen och 2 par svarta strumpbyxor. Så liite små saker ;)

Just det och ett linne som är mer ett partylinne så blir nog att använda senare, men det var nersatt och jag tyckte det var fint :)

Vecka 29



Här har ni min mage nu...inte den vackraste bild men man måste inte alltid vara vacker :P


Uträkning utgår från dagens datum: Mån 27 apr 2009.
Din graviditet startade Sön 12 okt 2008.
Din menscykel är ca 29 dagar
Du blev gravid ungefär Sön 26 okt 2008 (ägglossningen).

Du är på dag 198 av 280. (70,7%).
Du är i vecka 29.
Du har gått 28 fulla veckor och 1 full dag (v28+1).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 18 jul 2009
Du har 82 dagar kvar till beräknad förlossning.


Nu ligger slutspurten framför dig. Den tredje och sista trimestern börjar kring vecka 29 och pågår till vecka 40 (ibland längre). De flesta kvinnor ökar i vikt med ungefär 5 kg denna period.

fetal development at 28 weeksDen här veckan väger bebisen drygt ett kilo och är ca 38 cm lång från topp till tå. Ungefär vid den här tiden kan bebisen öppna ögonen och vrida på huvudet och en stark ljudkälla lyser på utsidan. Underhudsfettet bildas och fingernaglarna växer.

Det kan kännas som om du varit gravid i evigheter nu och samtidigt kan man känna oro över förlossningen. Gör en lista över saker du behöver förbereda och sysselsätt dig med den, om du behöver distraktion! Du kan börja titta på namn till bebisen och tänka på livet efter förlossningen.

Du kommer förmodligen att träffa din barnmorska oftare den sista tiden.

Läs vår amningsguide för de första sex veckorna.

· Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt - även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer.


Nere vid havet

Vilken härlig vårdag det har varit, vi gick ner en sväng till havet. Hade med mig kameran så tog lite kort på naturen och sedan på svanparet som kommit tillbaka :)



en ensam liten blåsippa



Blåsippor



underbara krokus



Tror detta var honan



och här har vi svanparet



samma här



Älskar färgerna i denna bild



och vem älskar inte en blå himmel?



Och sista bilden är på mig, tagen idag sista dagen i vecka 27

Lillen på video

Han blir alltid lugn när kameran kommer fram, men jag fick med en spark på videon iaf :P


Vecka 27

Lägger upp en bild iaf på magen, skriver lite senare under dagen. Har inte orkat uppdatera, hänt lite små saker i början av veckan!



100 dagar kvar till BF & GLAD PÅSK :)

Nu är det exakt 100 dagar kvar tills BF :) Tiden har verkligen gått snabbt, nu vill jag ha vår och njuta av den sen kommer ju sommaren och då är det ju dags för den lille att titta ut :)

Imorgon kommer mamma o pappa, ska bli trevligt eftersom de är inte alltför ofta här nere hos oss, mer ofta att det är vi som åker upp. Så blir och fira påsken tillsammans. Undra om de kommer tycka magen har vuxit ;) sist de träffa mig var jag i vecka 21 :D


Och sen vill jag önska alla en jätte härlig påsk, nu efterlyser vi sol och värme :D

Vecka 26

 


Uträkning utgår från dagens datum: Tis 7 apr 2009.
Din graviditet startade Sön 12 okt 2008.
Din menscykel är ca 29 dagar
Du blev gravid ungefär Sön 26 okt 2008 (ägglossningen).

Du är på dag 178 av 280. (63,6%).
Du är i vecka 26.
Du har gått 25 fulla veckor och 2 fulla dagar (v25+2).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
[Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Lör 18 jul 2009
Du har 102 dagar kvar till beräknad förlossning.

Barnet:

Ca 30-35 cm lång och vikten är 8-900 gram. Barnet har nu passerat en viktig gräns. Det har kommit så långt i sin utveckling att det sannolikt skulle överleva utanför livmodern. Ögonen öppnar och sluter sig. De reagerar sedan en tid tillbaka på ljus och mörker. Genom att rikta ett starkt ljus mot barnet har man kunnat se hur det lyfter händerna för att skydda sina ögon. Hjärnan utvecklas mycket snabbt, nu får hjärnbarken sina fåror och vindlingar så att alla nervceller skall får plats. Barnet har mer sammanhängande sömnperioder, ibland stämmer de överens med dina egna. Den långa elastiska navelsträngen kan vara snodd runt barnet men dess rörelsefrihet påverkas ändå inte. I navelsträngen finns det 3 blodkärl. Det ena transporterar blod till barnet. De två andra för bort slaggprodukter från barnet.


Mamman:

Om du är ledsen, har lite för bråttom eller stressar märker ditt barn det eftersom barnet reagerar på de stresshormoner som din kropp producerar. Blir du skrämd av något kommer barnet att reagera på adrenalinet som förs ut i ditt blod. Alla dessa ämnen når barnet via blodcirkulationen runt moderkakan. Men det reagerar också på din glädje, när du trivs och mår bra. Endorfiner och andra "måbra-substanser" når på samma sätt fram till barnet.


Ojoj vilket slit

Igår så tvätta vi upp allt tvätt och sprang fram och tillbaka till tvättstuga, lät det hänga kvar över natten gick dit var där 1 timma och vek och fixa tvätten sen hem igen och hängde in och la in allt. Sen tyckte jag att alla skåp här hemma skulle få sig en omgång, eftersom jag tyckte jag sakna alltför många sockpar...fann iaf 6 stycken som jag kunde para ihop med sina partners :)

Sen när man väl är igång så är det svårt att sluta så vi har hammra upp tavlor och satt upp en ljuslinga på väggen i hallen. En jättefin som Tommy fick när han fyllde år men vi har inte satt upp den än bara. Sen satt upp disney tavlorna inne i gästrummet (barnrummet) för det inte ska vara så tomt på väggarna. Och 3 andra söta tavlor som jag haft i hallen som jag tyckte passa bra härinne :)

Har även börja prata om att nu i veckan ta och måla om köket eftersom vi har hittat en passande färg som inte blir direkt dyrt, är ju verkligen inte mycket som man behöver måla i vårat kök. Funderar starkt på ta en typ natur sand färg. Så vi ser väl om det blir vad som händer i veckan...beror väl på om vi hittar exakt det som vi vill ha. :)

Och sedan har jag även fixat med barnkläderna och allt som ska vara till bäbisen. En låda räckte inte hehehe...Men nu gick lådan bättre igen :) Madde var även förbi en snabbis innan de åkte och handla och hon fick med sig lite små saker som vi hade fått av en kollega åt Tommy. Sånt som jag anser inte är riktigt rätt färg för en kille ;)

ha en bra söndag nu ska jag äntligen få vila min rygg för det känns som den håller på gå av på mitten just nu....Aaaajj!


PS// Maria visst har Annie vårat PS2?? Ni låna det för att se på dvd för ett bra tag sen, vi börjar vilja ha igen det.

Nu är han klippt

Tommy har gnällt på mig ett bra tag nu att klippa honom men det har bara inte blivit av, men nu har jag klippt honom :) Ganska stor skillnad va? ;)

Före


Efter

Torsdag

Senaste två dagar har det ju varit super väder, varför kunde det inte varit det idag också? :( Hoppas vi får bättre väder imorgon. Och imorgon ska vi nog till Sussi o Matti och äta ser det ut som. :) Då måste ju lillen vilja sparka även på sin blivande farmor kan man ju hoppas för hennes skull :)

Jag tycker det är skit mysigt att få sparkar och det är ju nästan hela tiden nu, inte många lugna stunder i magen. MEEEEEEN när han kryper som under revbena eller vafan han gör, så skulle jag bara vilja flytta på honom eftersom det trycker så hemskt, känns typ som han försöker pressa ut dem ur magen...= /

Fått lite kläder av Berit också, hur gulliga som helst :) Till den lilla hummelpojken ;) (och för er som inte vet så kallas jag Humlan därav Hummelpojken )
       


Sen har vi fått en hokus pokus stol av en arbetskollega till Tommy, och det tycker jag bara är toppen, och för den som inte vet hur en sån ser ut kan jag lägga in en bild ;)  Det tycker jag var jätte snällt :) Och 5 super fina Disney tavlor av en som han gick svetsar utbildningen med. :)

       

Något jag ska köpa i maj är ett bärsele eftersom de är inte direkt super billiga och jag har redan problem med ryggen så det kommer underlätta. Får se om jag fyndar på blocket eller om man får lägga ut lite mera pengar på ett nytt...

Fick hem sängkläderna och filten igår, och fyfan så jävla gulligt säger jag bara, mycket finare i verkligheten än på bilderna. Sen det som jag tycker var super är att både kuddfodralet och påslakandet hade en platsdragkedja så kudden o täcket stannar på plats :) Blir och beställa från www.barnparadiset.se fler gånger, ska iaf köpa deras sänghimmel, för sån vill jag ej vara utan, det är så himla gulligt :)

Ja detta blev ju ett ganska långt inlägg..Ha en bra kväll!